[ad_1]

  • vertegenwoordiger Republikeins. Scott Perry, voorzitter van de House Freedom Caucus, vertelde de DCNF dat hij bereid was een hoger schuldplafond van meer dan 1,5 biljoen dollar te ‘accepteren’ als onderdeel van een ‘onderhandelbaar’ over bezuinigingen.
  • Perry, wiens caucus door voorzitter Joe Biden werd uitgekozen voor een “voorstel met een extreem budget”, beloofde niet het House GOP-plan te steunen, dat werd onderschreven door voorzitter Kevin McCarthy.
  • De impasse tussen Biden en de Freedom Caucus over het schuldenplafond wordt de belangrijkste politieke kwestie van Washington, aangezien het Congres tegen augustus een verhoging van het schuldenplafond moet goedkeuren, anders riskeert de regering in gebreke te blijven.

De voorzitter van de House Freedom Caucus, een groep conservatieven die fiscale verantwoordelijkheid eist van de federale regering, zei dat hij kon instemmen met een verhoging van de Amerikaanse schuldlimiet boven het huidige voorstel van de voorzitter van het Huis, Kevin McCarthy.

vertegenwoordiger Republikeins. Scott Perry uit Pennsylvania, de voorzitter van de caucus, vertelde de Daily Caller News Foundation dat de caucus bereid was te overwegen de leencapaciteit van het land te verhogen tot boven de $ 1,5 biljoen die door de House GOP was voorgesteld, op voorwaarde dat het in ruil daarvoor meer bezuinigingen ontvangt. “Als ze willen, in plaats daarvan, 2 of 3 [trillion dollars]. Oké, ik ga er niet meteen tegen zijn. Wat ga je aanbieden? hij vertelde DCNF.

Perry zei dat de Freedom Caucus klaar is om een ​​”onderhandeling” aan te gaan over het schuldenplafond. “Als je de bezuinigingen niet leuk vindt, vertel me dan wat je nog meer wilt. We kunnen afdingen en kijken wat je voorstel is”, zei hij tegen DCNF. (GERELATEERD: Kevin McCarthy stelt hoger schuldenplafond voor, diepe bezuinigingen in budgetplan)

Perry had het over het voorstel voor een schuldenplafond dat McCarthy woensdag aankondigde als een noodoplossing om een ​​wanbetaling van de Amerikaanse staatsschuld af te wenden, die naar verwachting in augustus zal plaatsvinden bij gebrek aan actie van het Congres om het schuldenplafond te verhogen. De Amerikaanse staatsschuld is momenteel $ 31,46 biljoenvolgens de US Treasury, dat is 120% van de grootte van de economie, voor de Federal Reserve.

President Joe Biden en Democraten in het Congres ze duwden voor een eenzijdige verhoging van de schuldlimiet, losgekoppeld van begrotingsbesprekingen, terwijl de Republikeinen van het Huis hebben betoogd dat elke verhoging gepaard moet gaan met bezuinigingen op de federale begroting om een ​​uitgavenstijging te voorkomen die tot diepe schulden leidt. “[Biden’s] onvoorstelbare bedragen uitgeven, zelfs na het einde van de pandemie. Hij wil meer dan $ 7 biljoen uitgeven. Het is gek’, zei Perry.

De Freedom Caucus zou zich er echter niet toe verbinden het voorstel van de House GOP te steunen, die werd geschreven met de Republikeinse vertegenwoordiger. Jody Arrington, voorzitter van de begrotingscommissie van het Huis. “De duivel zit altijd in de details. We zijn nu de taal aan het doornemen en iedereen moet doen wat ze hebben beloofd”, zei hij.

Limit, Save, Grow Act door Stichting Dagelijks Nieuws van de beller op Scribd

Om het wetsvoorstel langs partijlijnen goed te keuren, heeft de House GOP – die een House-meerderheid van slechts negen zetels heeft – stemmen nodig van de Freedom Caucus. Het is onwaarschijnlijk dat het wetsvoorstel in zijn huidige vorm de steun van de Democraten zal krijgen, omdat het belangrijke progressieve beleidsmaatregelen intrekt, zoals belastingverminderingen voor schone energie en technologie onder de Clean Energy Act, de verlaging van de inflatie en het besluit van de regering-Biden. Schuldverlichtingsprogramma voor studenten.

Het Witte Huis heeft betoogd dat de intrekking van deze belastingkredieten… in totaal 270 miljard dollar voor het Ministerie van Arbeid — zou zijn gelijk aan een belastingverhoging, die de Freedom Caucus verwierp. Hierop zei Perry: “[It] het is verkeerd om te denken dat de intrekking van IRA-belastingkredieten de belastingen zal verhogen. … [They] zal ons vermogen om betrouwbare stroom te leveren schaden en zal in zijn eentje onze economie ten val brengen.

Zonder te beloven het wetsvoorstel te steunen, nam Perry de eer voor het beïnvloeden van de basisvoorziening – een verhoging van het schuldenplafond met $ 1,5 biljoen, die zal duren tot 31 maart 2024, evenals een limiet van 1% op alle discretionaire uitgavenverhogingen voor het volgende decennium . . “Dat is wat we in maart hebben voorgesteld,” zei hij, “we pleitten voor deze beperkingen”, wat ongeveer 3,2 biljoen dollar aan uitgaven zou besparen over 10 jaar, in volgorde het Comité voor een verantwoorde federale begroting.

Gevraagd naar zijn uitkomst van de onderhandelingen, zei Perry dat deze “annuleringen en besparingen” in het House GOP-voorstel zijn wat hij zou “tolereren”, waarbij elke verhoging van het schuldenplafond meer bezuinigingen en budgetplafonds noodzakelijk maakt.

Biden, wie heeft verschillend de House Freedom Caucus suggereerde in zijn begrotingskritiek op de Republikeinen ook dat de Freedom Caucus wil de zorgverzekering afschaffen, Medicaid en socialezekerheidsuitkeringen als onderdeel van hun plan, een suggestie die Perry verwierp. “Zoals we in maart al zeiden, hebben we het niet over sociale zekerheid en Medicare-uitkeringen.”

Bezuinigingen op de twee programma’s, die in 2022 $ 2,5 biljoen kosten en goed zijn voor 40% van de federale begroting voor het CBO, zijn gesuggereerd door verschillende Republikeinen, waaronder enkele leden van de Freedom Caucus, die beweren dat vermindering van het tekort onmogelijk is zonder ze aan te pakken. Toen hem in december werd gevraagd of hij toenemende schulden zou steunen zonder programma’s te verminderen, antwoordde de Republikeinse Rep. Chip Roy, de beleidsvoorzitter van de Freedom Caucus, zei: “Hell no.” (GERELATEERD: SAVIKAS: Congres moet de politieke derde rail grijpen die iedereen liever negeert)

“Er is veel vet en rotzooi dat ver van de missie ligt en dat we kunnen schrappen,” zei Roy verplichte uitgaven, waaronder Medicare en sociale zekerheid, aan CNN. Zijn opmerkingen werden herhaald door andere huidige en potentiële kandidaten in de Republikeinse presidentiële voorverkiezingen van 2024, die opriepen tot hervorming van het curriculum, zoals de voormalige Vice-president Mike Pence en voormalig South Carolina Overheid Nikki Haley.

Ongeacht de begrotingsonderhandelingen hebben experts gewaarschuwd dat het niet verhogen van het schuldenplafond rampzalig zou zijn voor de wereldeconomie en zou leiden tot een verlies van vertrouwen in de Amerikaanse dollar als ‘s werelds reservevaluta, en mogelijk tot een recessie.

Perry merkte op dat om de onderhandelingen door te laten gaan, hij een voorstel voor een schuldplafond van de Democraten nodig zou hebben, die een begrotingsvoorstel hebben uitgebracht zonder verzoek om een ​​schuldplafond. McCarthy heeft vroeg Biden een vergadering om over een oplossing te onderhandelen en hun voorstel te zien, waarop hij niet reageerde.

“We moeten hun voorstel zien. We zijn niet gekozen om het land failliet te laten gaan.

Alle inhoud die is gemaakt door de Daily Caller News Foundation, een onafhankelijke, onpartijdige nieuwsdienst, is gratis beschikbaar voor elke legitieme nieuwsuitgever die een groot publiek kan bereiken. Alle opnieuw geposte artikelen moeten ons logo, de naamregel van onze verslaggever en DCNF-lidmaatschap bevatten. Als u vragen heeft over onze richtlijnen of onze samenwerking met ons, neem dan contact op met licensing@dailycallernewsfoundation.org.[ad_2]