[ad_1]

Er brak zaterdagavond een hevige brand uit in Disneyland in Anaheim toen een volle menigte een show bijwoonde in het themapark.

Brand ontstoken op Tom Sawyer Island tijdens de Fantasmic! Nachtelijke water- en vuurwerkshow georganiseerd op de rivieren van Amerika.

Citizen-video gemaakt door parkbezoekers toont enorme vlammen die de drakensteun van Maleficent op het podium volledig overspoelen. De vlammen ontstaken eerst vanaf het gezicht van de draak voordat ze zich verspreidden naar de rest van zijn lichaam.

Zware zwarte rookpluimen stegen vanaf het toneel op en waren zichtbaar in het hele park.

Op video was te zien hoe castleden een volle menigte evacueerden van het uitkijkpunt aan het water en nabijgelegen attracties terwijl brandweerlieden bezig waren om de vlammen te doven.

Voorbijgangers buiten het Disneyland Resort legden een rij brandweerauto’s vast die naar het themapark Anaheim snelden.

“Tijdens de laatste vertoning van Fantasmic in Disneyland Park op zaterdagavond vatte de draak vlam. Anaheim Fire & Rescue reageerde snel en het vuur werd geblust”, zei Disneyland in een verklaring aan KTLA. “Alle castleden zijn geëvacueerd van Tom Sawyer Island. Vanwege rook en wind zijn attracties in de buurt van het eiland veilig geëvacueerd van alle gasten.”

Disneyland vertelde KTLA ook in een verklaring dat ze “tijdelijk vuureffecten zullen opschorten die vergelijkbaar zijn met die gebruikt in Fantasmic in Disneyland Park bij bepaalde shows en entertainmentervaringen over de hele wereld” als voorzorgsmaatregel na de Fantasmic-brand. .

Er vielen geen gewonden en de omvang van de schade door de brand was niet direct bekend.

Disneyland zei dat de oorzaak van de brand wordt onderzocht.

[ad_2]