[ad_1]

De Canadezen Jennifer Jones en Brent Laing leden zondag hun eerste nederlaag bij het World Mixed Doubles Curling Championship in Gangneung, Zuid-Korea.

Het duo verloor met 7-4 van de Esten Marie Kaldvee en Harri Lill.

Met een 4-3 voorsprong na de zesde set kregen de Canadezen twee runs tegen in de zevende. Met een 5-4 achterstand met de hamer in de achtste, was Jones licht met haar viervoetige last-rock-trekking in een poging het spel gelijk te trekken en Estland stal er twee om de overwinning te verliezen.

“Het was teleurstellend, maar we weten waartoe we in staat zijn en we weten dat er ruimte is voor verbetering”, zei Jones. “We hebben veel geleerd op het ijs en de rotsen en we zullen blijven proberen te verbeteren naarmate de week vordert.”

Canada genoot van een vroeg momentum met twee runs in het eerste end en een 3-1 voorsprong na drie. Die voorsprong verdween echter met honkslagen in elk van de volgende twee, waaronder één gestolen in de vijfde door Estland.

“Ze zijn een goed team”, zei Laing. “Maar we hadden min of meer controle over die wedstrijd en we misten de slechte in de vijfde inning en ze hadden een koopje waardoor het dichtbij kwam. Maar dat is niet het verhaal van de wedstrijd.

“Alle eer aan hen, ze hebben gewonnen, maar we hebben het een beetje laten gaan.”

Canada opende de round robin zaterdag met een paar overwinningen op Schotland en Nederland.

De Canadezen spelen maandag nog een dag van twee wedstrijden en nemen het ‘s ochtends op tegen Italië en ‘s avonds tegen Australië.

[ad_2]