[ad_1]

WASHINGTON – President Joe Biden zou senior adviseur van het Witte Huis, Julie Chavez Rodriguez, moeten inschakelen om zijn herverkiezingscampagne af te handelen, volgens een persoon die bekend is met beraadslagingen over de kwestie.

De persoon sprak op voorwaarde van anonimiteit omdat de nominatie van Chavez Rodriguez nog niet rond is en Biden zijn herverkiezingscampagne nog niet officieel heeft gelanceerd. CBS News meldde als eerste dat Biden heeft besloten voor Chavez Rodriguez te kiezen.

Chavez Rodriguez, een oud-democratische partijactivist, werkte ook in het Witte Huis van voormalig president Barack Obama. Ze is de kleindochter van vakbondsleider Cesar Chávez en arbeidsactiviste Helen Fabela Chávez.

Ze groeide op in Californië en was actief in campagnes, piketten, boycots, marsen en vakbondsbijeenkomsten.

Ze is sinds het begin van zijn presidentschap Bidens directeur van het Witte Huis Office of Intergovernmental Affairs en voegde daar afgelopen juni de rol van senior adviseur aan toe.

Chavez Rodriguez heeft ook nauwe banden met vice-president Kamala Harris. Ze heeft gediend in de senaatsstaf van Harris en in de presidentiële campagne van Harris in 2020 als nationaal politiek directeur en reizende stafchef. Ze werd vervolgens ingehuurd door de presidentiële campagne van Biden in 2020 als plaatsvervangend campagneleider en senior adviseur voor Latino-outreach.

Biden zal naar verwachting al deze week zijn herverkiezingscampagne voor 2024 formeel aankondigen, volgens drie mensen die op de hoogte waren van de gesprekken.

De mensen, die op voorwaarde van anonimiteit spraken om interne beraadslagingen te bespreken, zeiden dat ze niet wisten dat er een definitieve beslissing over de tijdlijn was genomen, maar dat Biden dinsdag 25 april, op de dag vier jaar na de ingang van de Democraat. de race van 2020. De aanstaande aankondiging zal naar verwachting de vorm aannemen van een video die wordt vrijgegeven aan supporters.

De 80-jarige Biden heeft herhaaldelijk gezegd dat hij van plan is zich kandidaat te stellen voor een tweede ambtstermijn, maar adviseurs zeggen dat hij niet de behoefte voelde om aan de campagne deel te nemen omdat hij geen noemenswaardige tegenstand tegen de nominatie van zijn partij ondervindt.

Associated Press-schrijvers Zeke Miller en Darlene Superville droegen bij aan rapportage.

Copyright © 2023 The Washington Times, LLC.[ad_2]