[ad_1]

sen. Lindsey Graham zegt dat het de enige gebeurtenis is waarbij Democraten haar steun zouden krijgen om de senator te vervangen. Dianne Feinstein van de Senate Judiciary Committee is aanwezig als de oude Californische democraat aftreedt.

De heer Graham, een republikein uit South Carolina, zei dat zijn standpunt in overeenstemming is met het precedent van de Senaat om vacatures als gevolg van ontslag door de kamer te laten vervullen.

“Ik ben volledig in staat om de Democratische kandidaten te steunen, maar er zijn er vier of vijf die net buiten de mainstream vallen en ze willen Dianne Feinsteins zetel voor de rechters vervangen”, zei hij zondag op CNN’s “State of the Union”. .” “Als ze aftreedt, zou ik ervoor zijn om het precedent van de Senaat te volgen: de persoon vervangen in overeenstemming met wat we in het verleden hebben gedaan.”

Haar standpunt wordt het breedst gesteund door de Republikeinen in de Senaat, die een tijdelijke vervanging van mevrouw Feinstein in het gerechtelijk panel blokkeren, zodat de Democraten niet in staat zullen zijn de gerechtelijke kandidaten van president Biden, die geen tweeledige steun hebben, vooruit te helpen. Zonder mevrouw Feinstein is de commissie evenwichtig verdeeld.

SP. Feinstein wordt vermist sinds hij in februari werd gediagnosticeerd met gordelroos, waarvoor hij in het ziekenhuis moest worden opgenomen.

De 89-jarige, die haar zetel al meer dan 30 jaar bekleedt, streeft niet naar herverkiezing volgend jaar, maar wordt nog steeds geconfronteerd met toenemende druk van de Democraten om vervroegd af te treden vanwege hun meerderheid van één zetel. Ook zijn cognitieve gezondheid staat al enkele jaren ter discussie.

SP. Feinstein heeft niet gezegd wanneer ze zal terugkeren, maar de democratische leiders houden vol dat dit in de nabije toekomst zal zijn.

“Ik was op een gegeven moment heel duidelijk toen we stemmen over het schuldenplafond en dergelijke, dat zal een andere overweging zijn die ze met haar familie zal moeten maken”, zei de senator. Zei Amy Klobuchar, lid van de Judiciary Committee uit Minnesota, in een apart “State of the Union”-interview. “Maar voor nu is het heel duidelijk. Ze zei dat ze terug zou komen, en dat zal het probleem oplossen.[ad_2]