[ad_1]

De Australiër Lucas Herbert overleefde Aaron Cockerill en claimde zondag het Handa-kampioenschap op de tweede extra hole voor zijn derde World Tour-titel.

Het paar eindigde de laatste ronde gelijk op 15-onder 265 nadat Herbert ternauwernood een 20-voet birdie putt miste op 18 voor een 67 in Omitama, Japan.

Cockerill had de kans om te profiteren, maar zag zijn tweede schot op de laatste een bunker vinden en kreeg de kans om zijn par te redden en de play-off af te dwingen na een laatste ronde 68.

Nadat beide spelers paren op de eerste extra hole, deed Herbert er goed aan om te herstellen van een eigenzinnige tee-shot op de tweede extra om zijn eerste overwinning veilig te stellen sinds hij de Dubai Duty Free Irish Open-titel in 2021 won.

“Ik ben hier al zo vaak geweest en vond het geweldig, dus hier terugkomen en winnen betekent veel,” zei Herbert. “Het was behoorlijk solide, ik dacht niet dat ik iets speciaals deed. Ik sloeg gewoon solide slagen waar ik ze nodig had, ik dacht niet dat ik te veel slechte schoten sloeg. Ik maakte putts waar ik ze nodig had.”

De Schot Calum Hill behaalde de derde plaats met een 14-onder 266, ondanks een nette 5-onder 65 in de laatste ronde.

KIJK | Cockerill staat op de 2e plaats in het Handa-kampioenschap:

Cockerill uit Canada verliest DP World Tour ISPS Handa-kampioenschap in hartverscheurende kwalificatiewedstrijd

Aaron Cockerill van Stony Mountain, Man., was klaar voor zijn eerste DP World Tour-overwinning, nadat hij op de 18e bijna zijn bunkerschot had gemaakt en een birdie-putt had gemist op de eerste playoff-hole. Cockerill eindigde als tweede achter de Australiër Lucas Herbert op de tweede playoff-hole.

[ad_2]