[ad_1]

Uit een nieuwe peiling van NBC News die zondag is vrijgegeven, blijkt dat meer dan tweederde van de Republikeinen gelooft dat onderzoeken naar voormalig president Donald Trump politiek gemotiveerd zijn en bedoeld zijn om te voorkomen dat hij opnieuw president wordt.

NBC ondervraagt Republikeinse primaire kiezers over hun mening over de juridische strijd van Donald Trump en wie zij steunen voor de presidentiële nominatie van de partij in 2024. (GERELATEERD: Trump vergroot zijn voorsprong op DeSantis in een van de eerste peilingen na de aanklacht)

“Welke uitspraak komt het dichtst in de buurt van uw mening over de onderzoeken naar Donald Trump en de Republikeinse presidentiële nominatie? vroeg NBC. Ze gaven een verklaring af over het nomineren van een kandidaat die zich niet laat afleiden en uitsluitend gericht was op het verslaan van president Biden en nog een verklaring over de vraag of de onderzoeken van Trump politiek gemotiveerd zijn.

68% van de ondervraagde Republikeinse primaire kiezers zei dat de juridische strijd van Trump politiek gemotiveerd was en dat ze hem zouden moeten steunen, vergeleken met 26% die zijn bezorgdheid uitsprak over het nomineren van een kandidaat die zou kunnen worden afgeleid van het strijden tegen Biden.

Dezelfde groep kiezers werd gevraagd wie zij steunen voor de Republikeinse presidentiële nominatie, waarbij 46% voor Trump koos en 31% voor de Republikeinse gouverneur van Florida. Ron DeSantis. De op een na hoogste kandidaat was voormalig vice-president Mike Pence, die 6% ontving.

DeSantis is de tweede keuze van 33% van de Republikeinse primaire kiezers, meer dan 20% voor Trump, 14% voor de voormalige gouverneur van South Carolina. Nikki Haley en 13% voor Pence.

De NBC News-enquête werd gehouden van 14 tot 18 april met 292 Republikeinse primaire kiezers en een foutmarge van 5,99%.[ad_2]