[ad_1]

Josh Morrissey’s all-star seizoen bij de Winnipeg Jets kwam abrupt tot een einde.

De ervaren verdediger ging knie-aan-knie met Vegas-blauwe understudy Zach Whitecloud vroeg in de Game 3-playoff van zaterdag. Hij leek de voorkeur te geven aan zijn rechterknie toen hij naar de bank ging en om 4:34 vertrok en niet terugkeerde.

De Golden Knights wonnen vervolgens met 5-4 in dubbele verlengingen op het doel van Michael Amadio, en het nieuws werd erger voor de Jets.

Hoofdcoach Rick Bowness vertelde verslaggevers na de wedstrijd dat Morrissey out zou zijn voor de rest van de reeks.

“Hij heeft een onderlichaam [injury] en hij is klaar voor de show,’ zei Bowness. ‘Als we volgende week beginnen, zal ik je een beter antwoord kunnen geven. Ik weet gewoon dat hij klaar is voor de show.”

Morrissey, een assistent-aanvoerder die één assist had in de reeks, vestigde dit seizoen een franchiserecord voor de meeste punten door een verdediger met 76 punten in 78 wedstrijden (16 goals, 60 assists). Het Calgary-product eindigde ook het reguliere seizoen op een gedeelde tweede plaats onder verdedigers in de NHL-score.

‘Volgende man’

De Jets hosten Game 4 op maandag en staan ​​2-1 achter in de serie.

“We speelden het hele jaar met veel blessures”, zei Bowness. “Elk team doet het en hij is de volgende man.

“[Morrissey is] een top vijf D in deze competitie op dit moment. Hij speelt elke belangrijke minuut en hij is een man die de aanval drijft. Het is een groot gat, maar we speelden de rest van de wedstrijd zonder hem en scoorden er vier, dus we zullen een manier moeten vinden om de rest van de reeks zonder hem te spelen, want deze reeks is nog lang niet voorbij.”

Voordat verslaggevers de ernst van Morrissey’s blessure kenden, vroegen ze enkele Jets-spelers om zonder Morrissey te strijden nadat hij het ijs had verlaten.

“Het was een goede wedstrijd van ons allemaal, gewoon om de klus te klaren”, zei Winnipeg-verdediger Brenden Dillon. “Het was een sterk gevoel dat we beter verdienden in deze wedstrijd.

“Ik denk dat we daar veel vertrouwen mee kunnen hebben, met een van onze beste spelers die vroeg vertrekt, de eerste ploeg eigenlijk. Ik dacht dat we het momentum aan onze kant hadden en dat was jammer om hem te verliezen, maar het is een best-of-seven hier.”

KIJK | Jets falen Golden Knights in dubbele OT:

Jets-rally mislukt als Golden Knights winnen in dubbele verlengingen

Michael Amadio scoorde 3:40 in de tweede verlengingsperiode toen de Vegas Golden Knights met 5-4 wonnen en een 2-1 voorsprong namen in hun First Round Conference playoff-serie.

Nadat hij hoorde dat Morrissey de rest van de serie zal missen, zei Vegas-hoofdcoach Bruce Cassidy dat dit de aanpak van zijn team niet zou veranderen.

“Het is duidelijk dat hij een zeer productieve speler is die veel minuten heeft en die ze zullen missen en hun diepgang zal voor hen moeten doorkomen”, zei Cassidy. “Er zal iemand anders moeten inspringen.

“Ik bedoel, kijk eens naar hun D-lichaam vandaag, toch? Ze zijn duidelijk naar voren gekomen. Hun jongens waren klaar om te spelen. Het is een zware doorbraak in de play-offs om zo’n man te verliezen, maar dat gaat niet veranderen. niet de manier waarop we gaan spelen.”

[ad_2]