[ad_1]


Overheid  Gavin Newsom spreekt zaterdag 18 maart 2023. Op vrijdag zei Newsom dat de politie van San Francisco en officier van justitie Brooke Jenkins samenwerken met de California National Guard en California Highway Patrol om de fentanylcrisis in de stad te bestrijden.

Overheid Gavin Newsom spreekt zaterdag 18 maart 2023. Op vrijdag zei Newsom dat de politie van San Francisco en officier van justitie Brooke Jenkins samenwerken met de California National Guard en California Highway Patrol om de fentanylcrisis in de stad te bestrijden.

MediaNews Group/Pasadena Star-Ne/MediaNews Group via Getty Images

De San Francisco Police Department en het kantoor van San Francisco District Attorney Brooke Jenkins werken samen met de California National Guard en de California Highway Patrol in een poging de voortdurende strijd van de stad tegen de fentanyl te dwarsbomen.

De gouverneur van Californië, Gavin Newsom, die eerder deze week de Tenderloin bezocht met de burgemeester van San Francisco, London Breed, en procureur-generaal Rob Bonta, kondigde het plan vrijdag aan.

“Twee waarheden kunnen tegelijkertijd naast elkaar bestaan: het aantal gewelddadige criminaliteit in San Francisco is lager dan in steden van vergelijkbare grootte als Jacksonville en Fort Worth – en we moeten ook meer doen om de openbare veiligheidsproblemen aan te pakken, met name de COVID-19-crisis. fentanyl,” hij zei. . In Een persbericht. “We ondernemen actie. Door dit nieuwe samenwerkingsverband stellen we meer middelen en wetshandhavingspersoneel ter beschikking om misdaden in verband met de fentanylcrisis aan te pakken, gifventers ter verantwoording te roepen en de aanwezigheid van wetshandhavingsinstanties te vergroten om de openbare veiligheid en openbare veiligheid te verbeteren. vertrouwen in San Francisco.

De verklaring zei dat het nieuwe partnerschap betekent dat de State Highway Patrol de politie zal helpen met technische assistentie, training en drugshandhaving in “sleutelgebieden” van de stad, waaronder de Tenderloin. Ondertussen zal de California National Guard personeel en middelen inzetten voor het ontmantelen van fentanyldistributienetwerken.

Het partnerschap bevindt zich nog in de beginfase, aangezien het exacte aantal personeelsleden dat San Francisco zal helpen nog moet worden bepaald. Toch noemden lokale leiders het een enorme stap.

“Onze politie en onze officier van justitie hebben samengewerkt om dit probleem aan te pakken en de wetshandhaving te versterken, maar onze lokale instanties kunnen meer steun gebruiken”, zei de burgemeester van London Breed in een verklaring.

De verklaring van Newsom zei dat het aantal sterfgevallen door een overdosis in de stad tussen januari en maart van dit jaar met 40% is gestegen, en citeerde een analyse waaruit bleek dat San Francisco in 2020 het op één na hoogste percentage sterfgevallen door fentanyl had van de grote Amerikaanse steden.[ad_2]