[ad_1]

MONTGOMERY, Ala. (AP) – Gouverneur van Alabama Kay Ivey kondigde vrijdag aan dat ze haar directeur van voor- en vroegschoolse educatie had vervangen vanwege het gebruik van een lerarenopleidingsboek, geschreven door een nationaal erkende onderwijsgroep, dat de Republikeinse gouverneur heeft aan de kaak gesteld omdat het “woke concepten” onderwijst vanwege taalgebruik over inclusie en structureel racisme.

Barbara Cooper werd afgezet als hoofd van de Alabama Department of Early Childhood Education nadat Ivey zijn bezorgdheid had geuit over de verspreiding van het boek onder door de staat gerunde kleuterscholen. Ivey-woordvoerster Gina Maiola identificeerde het boek als de National Association for the Education of Young Children (NAEYC) Developmentally Appropriate Practice Book, 4e editie. Maiola zei dat ze begrijpt dat de boeken in de hele staat uit klaslokalen zijn verwijderd.

“De opvoeding van de kinderen van Alabama is mijn topprioriteit als gouverneur, en er is absoluut geen plaats om die missie af te leiden of weg te nemen. Laat me glashelder zijn: Woke-concepten die niets te maken hebben met een goede en fundamenteel verdeeldheid zaaiende onderwijs is op geen enkele leeftijd thuis in klaslokalen in Alabama, laat staan ​​bij onze jongste leerlingen”, zei Ivey in een verklaring.

Ivey’s verklaring komt wanneer Tory-politici een strijdkreet hebben uitgevaardigd waarin ze de zogenaamde “opnieuw ontwaakte” leringen afkeuren. scholen verschijnen soms als brandpunt van diversiteitstraining en ouderlijke rechten.

Het kantoor van de gouverneur zei dat Ivey Cooper eerst had gevraagd “om een ​​briefje te sturen om dit boek af te wijzen en het onmiddellijk niet meer te gebruiken”. Het kantoor van Ivey zei niet hoe Cooper reageerde, maar dat de gouverneur de beslissing nam om Cooper te vervangen en zijn ontslag aanvaardde. Cooper was niet direct bereikbaar voor commentaar.

Het boek is een handleiding voor opvoeders in de vroege kinderjaren. Het is geen programma dat aan kinderen wordt geleerd.

Het kantoor van de gouverneur citeerde in een persbericht twee voorbeelden uit het boek – een over wit privilege en dat “de Verenigde Staten zijn gebouwd op systemisch en structureel racisme” en een ander dat volgens het kantoor van Ivey LGBTQ+-inclusie leert aan 4-jarige -oudjes. Volgens een exemplaar van het 881 pagina’s tellende boek verkregen door The Associated Press, gaan deze secties over het bestrijden van vooroordelen en ervoor zorgen dat alle kinderen zich welkom voelen.

“Voorschoolse programma’s dienen en verwelkomen ook gezinnen die vele samenstellingen vertegenwoordigen. Kinderen uit alle gezinnen (bijvoorbeeld eenoudergezinnen, door grootouders geleid, pleegouders, LGBTQIA+) moeten boodschappen horen en zien die gelijkheid, waardigheid en waardigheid bevorderen”, luidt het boek.

In het gedeelte over structureel racisme staat dat “Systemisch en structureel racisme … elke instelling en elk systeem is doorgedrongen door middel van beleid en praktijken die mensen van kleur in onderdrukkende, repressieve en ondergeschikte posities plaatsen. Het systeem van voor- en vroegschoolse educatie is niet immuun voor deze krachten.” Hij zegt dat de kleuterschool een plek is waar kinderen “beginnen te zien hoe ze in de samenleving worden vertegenwoordigd” en dat het klaslokaal een plaats moet zijn van “bevestiging en genezing”.

NAEYC is een nationale accreditatieraad die ernaar streeft om educatief materiaal en middelen van hoge kwaliteit voor jonge kinderen te bieden. In een e-mailreactie aan The Associated Press reageerde de band niet op de verklaringen van Ivey, maar zei de boek is een op onderzoek gebaseerde bron voor docenten.

“Al bijna vier decennia, en in samenwerking met honderdduizenden gezinnen en opvoeders, heeft Developmentally Appropriate Practice gediend als de basis voor hoogwaardig onderwijs voor jonge kinderen in elke staat en gemeenschap. Dit is geen leerplan, het is een responsieve, door opvoeders ontwikkelde, op opvoeders geïnformeerde en op onderzoek gebaseerde hulpbron die generaties lang is aangescherpt om leerkrachten te helpen alle kinderen te laten gedijen en hun volledige potentieel te bereiken”, aldus de verklaring.

Kuiper is lid van de raad van bestuur van NAEYC. In een verklaring die eerder op de website van de organisatie is geplaatst over de nieuwste editie van het boek, zei Cooper dat het boek “vaardigheden leert die van toepassing zijn op lesgeven door middel van ontwikkelingsgerichte praktijken die de hersenen opbouwen tijdens de kritieke eerste vijf levensjaren.

Alabama’s First Class vrijwillige pre-kleuterschoolprogramma’s exploiteert meer dan 1.400 klaslokalen in de staat. Het programma heeft hoge cijfers gekregen van het National Institute for Early Education Research.

[ad_2]