[ad_1]

Morgan Rielly scoorde 19:15 in de verlenging en Ilya Samsonov maakte 36 reddingen toen de bezoekende Toronto Maple Leafs zaterdag laat in de derde periode van één doelpunt kwam om de Tampa Bay Lightning met 4-3 te verslaan en een 2-1 voorsprong te nemen in hun eerste wedstrijd. -ronde playoff-serie.

De verdediger vuurde een schot af vanaf de zijplanken dat langs het oor van Bliksem-doelverdediger Andrei Vasilevsky zweefde voordat hij werd lastiggevallen door zijn teamgenoten.

Ryan O’Reilly, met een doelpunt laat in de reguliere speeltijd waardoor OT gedwongen werd mee te gaan met twee assists, scoorden Auston Matthews en Noel Acciari in reguliere speeltijd voor Toronto. Mitch Marner voegde twee assists toe.

Brandon Hagel, met een doelpunt en een assist, Anthony Cirelli en Darryn Raddysh reageerden voor Tampa, dat 24 reddingen kreeg van Vasilevskiy.

Game 4 van de best-of-seven-wedstrijd vindt maandag plaats in de Amalie Arena.

KIJK | Rielly tilt de Maple Leafs over Lightning in OT:

Morgan Rielly speelt held als Maple Leafs Bolts in verlengingen verslaat

Morgan Rielly scoorde met nog 45 seconden te gaan in de eerste verlenging toen de Toronto Maple Leafs de Tampa Bay Lightning met 4-3 versloegen en een 2-1 voorsprong namen in hun eerste ronde playoff-serie.

Bliksemverdediger Victor Hedman keerde terug in de opstelling nadat hij Game 2 had gemist met een niet bekendgemaakte blessure.

Toronto verloor vorig voorjaar van de Lightning in een strakke serie van zeven wedstrijden in dezelfde fase van de play-offs.

De teams wisselden geweldige overwinningen uit om de serie te openen – de Lightning versloeg de Leafs met 7-3 in Game 1 voordat Toronto reageerde met een even nadrukkelijke 7-2 overwinning in Game 2 om de weg vrij te maken voor een fel omstreden affaire.

Met een 2-2 gelijkspel na de eerste 20 minuten op zaterdag, scoorde Raddysh zijn eerste playoff-goal in zijn carrière om 13:34 van de tweede. De verdediger nam een ​​puntpass en rolde over de planken en rond het net van Samsonov – waarbij hij zowel Matthew Knies als Jake McCabe afweerde – voordat hij naar boven schoot.

Tampa, die eerder in de periode zwaar op het ijs tikte op een onderbelegerde Samsonov, leek twee keer omhoog te gaan na een powerplay op een vreemde streak waarbij de puck vooraan verscheen, maar de scheidsrechters oordeelden dat de doelverdediger van Toronto hem had bevroren voor Brayden Point duwde hem naar huis.

Point raakte geblesseerd in Game 7 van de serie van vorig jaar en vertrok later in de periode nadat hij tegenover Rielly stond en tegen de planken crashte.

De 51-goal Tampa-man probeerde overeind te komen, maar zakte in elkaar op het ijs voordat hij naar de kleedkamer ging toen spelers aan beide kanten hun handschoenen lieten vallen, waaronder een chaotisch gevecht tussen Matthews – zijn eerste in de NHL – en Lightning-aanvoerder Steven Stamkos. Point kwam uiteindelijk weer in actie na behandeling.

Toronto, dat afgelopen voorjaar Game 6 in hetzelfde gebouw verloor, had een powerplay van twee minuten toen het stof was neergedaald, maar kon niet profiteren met Matthews, Rielly en O’Reilly allemaal aan de oppervlakte.

Halverwege de periode hield Samsonov zijn team op peil met een grote redding op Nick Paul.

Tampa’s Matthews, Stamkos, O’Reilly en Nikita Kucherov misten allemaal bijna negen minuten actie vanwege grote gevechten en een lang stuk zonder fluitsignaal.

O’Reilly kreeg Toronto gelijk met precies één minuut te gaan in de regelgeving en Samsonov op de bank voor een extra aanvaller met zijn tweede van de reeks nadat William Nylander de puck op Vasilevskiy gooide om OT te forceren.

Samsonov maakte een aantal grote reddingen in het begin van de verlenging, die meestal eenzijdig was, waaronder een geweldige individuele poging van Kucherov voordat Rielly won.

Op zoek naar vooruitgang in de play-offs voor het eerst sinds 2004, openden de Leafs de score met 3:24 vanaf de eerste plaats toen Acciari scoorde op een drie-tegen-twee run op een pass van Knies.

Tampa, dat de Stanley Cup in 2020 en 2021 won voordat hij afgelopen voorjaar de finale haalde, reageerde 1:26 later toen Cirelli Samsonov passeerde met weer een vreemde run.

Toronto herwon de leiding om 11:10 aan het einde van een geweldige dienst toen Matthews een eenmalige Marner langs Vasilevsky tipte voor zijn eerste doelpunt van de play-offs.

De Leafs overleefden een late powerplay van de Lightning, maar Hagel bracht de stand gelijk met 2-2 toen zijn schot de stick van TJ Brodie raakte en met nog 30,1 seconden te gaan over de lijn sloop onder een uitlopende Samsonov.

Teams die een 2-1 voorsprong nemen in een best-of-seven-serie hebben een all-time record van 374-165 (.694), maar waren vorig voorjaar slechts 5-7 (.417), inclusief 2- 5 in de eerste ronde.[ad_2]