[ad_1]

Jalen Brunson scoorde 29 punten, RJ Barrett had er 26 en de New York Knicks namen een 3-1 voorsprong op de Cleveland Cavaliers in hun openingsronde met een 102-93 overwinning op zondag.

Josh Hart kwam in de basisopstelling en voegde 19 punten en zeven rebounds toe voor de als vijfde geplaatste Knicks, die woensdag voor het eerst sinds 2013 de tweede ronde kan bereiken met een overwinning in Cleveland. New York zou, indien nodig, Game 6 op vrijdag organiseren in wat een oorverdovend Madison Square Garden was in de laatste twee wedstrijden die verdedigend dominant waren.

New York dwong Cleveland-ster Donovan Mitchell tot een van de slechtste wedstrijden van zijn ‘postseason’-carrière en eindigde met slechts 11 punten op vijf van de 18. Darius Garland had 23 punten en 10 assists voor de bezoekende Cavs, en herstelde zich mooi na vier voor 21. in Game 3 voor de Knicks. Jarrett Allen en Caris LeVert scoorden elk 14 punten.

Barrett, een 22-jarige uit Mississauga, Ontario, speelde slechts zes voor 25 in beide wedstrijden in Cleveland, maar was uitzonderlijk thuis, waar fans zijn naam scandeerden in de tweede helft. Hij had vijf opeenvolgende punten om de Knicks te bevrijden van een gelijkspel van 75, waarna hij nog een basket toevoegde voordat Hart scoorde en hem halverwege een streak van 90-81 duwde waar Cleveland slechts twee baskets in meer dan vier minuten kon verwerken.

Nadat ze de Cavs dit seizoen op vrijdag hadden beperkt tot het laagste puntentotaal in een NBA-wedstrijd, leidden de Knicks het grootste deel van deze wedstrijd en bereikten voor het eerst sinds hun overwinning op Boston in 2013 de rand van de Eastern Conference Semifinals.

Ze zijn sindsdien slechts één keer teruggekeerd naar de play-offs en vielen in vijf wedstrijden tegen Atlanta in 2021. Maar dit team is completer, grotendeels dankzij de ondertekening van Brunson afgelopen zomer en de overname van Hart of Portland tijdens dit seizoen.

Dit duo begon voor het eerst samen sinds ze universiteitsteamgenoten waren bij Villanova en behaalde samen 20 van de 30 punten van de Knicks in het eerste kwartaal, wat hen met zeven punten voorstond.

New York duwde het naar dubbele cijfers in de tweede, en Brunson’s driepunter halverwege de periode bracht de stand op 46-31. De Knicks stonden met 54-45 voor.

Maar Garland kreeg de eerste twee velddoelpunten van het derde kwartaal, zorgde voor Cleveland’s volgende drie scores en kreeg vervolgens de volgende twee Cavs-velddoelpunten om de stand gelijk te trekken op 59. Zijn driepuntsspel bezorgde Cleveland een 66-63 en hij had 11 punten en vijf assists in de periode, voordat Brunson een 3-pointer scoorde met nog 6,2 seconden te gaan die de Knicks naar de vierde plaats stuurde met een voorsprong van 73-71.[ad_2]