[ad_1]

Een F-16A die ondersteboven vloog in 2001. Foto door: aviation-images.com/Universal Images Group via Getty Images

Het recente online lekken van Pentagon-informatie zorgt voor een deja vu voor gamers, die het lekken van militaire geheimen in videogameforums de afgelopen jaren een trend hebben zien worden.

Waarom is dit belangrijk: Incidenten uit het verleden laten zien hoe moeilijk het is om dergelijke lekken te stoppen. Het is gemakkelijk om materiaal online te plaatsen en de drang om online een discussie te winnen of indruk te maken op collega’s is groot.

Het nieuws sturen: Sinds medio 2021fans van het realistische spel met militair thema donder van oorlog hebben af en toe geplaatst geheime of anderszins beperkte informatie met betrekking tot Britse, Franse, Chinese en Amerikaanse wapensystemen, waardoor forummoderators zich haasten om berichten te verwijderen.

 • DE meest recente lek op het War Thunder-forum, met beperkte documentatie van de mogelijkheden van het in Amerika gemaakte F-16A-jachtvliegtuig gepubliceerd door een gebruiker op 15 januari
 • Het werd de volgende dag verwijderd nadat een andere gebruiker vroeg of het in strijd was met de editor van Gaijin Entertainment. uitgebreide verboden over de publicatie van “restricted information”.

Snel inhalen: De federale autoriteiten hebben Jack Teixeira, een 21-jarig lid van de Massachusetts Air National Guard, vorige week gearresteerd en aangeklaagd in verband met het inlichtingenlek van het Pentagon.

 • Hij zou hebben voor het eerst gedeeld geheime informatie om indruk te maken op een groep vrienden met behulp van het populaire online communityplatform Discord, waar ze een band opbouwden met games en wapens.

Wat ze zeggen : “Onze spelers zijn erg gepassioneerd door War Thunder en militaire voertuigen, en soms zijn ze te gepassioneerd”, vertelde Anton Yudintsev, oprichter van het in Boedapest gevestigde Gaijin Entertainment, aan Axios.

 • Met War Thunder kunnen spelers strijden met behulp van virtuele versies van echte tanks en vliegtuigen, die de ontwikkelaars zo nauwkeurig mogelijk willen weergeven.
 • Spelers verwachten authenticiteit, zegt Yudintsev, die een opmerkelijk voorbeeld geeft van een tank die door het Franse leger wordt gebruikt: “Als iemand liever Leclerc speelt in War Thunder, is hij meestal gemotiveerd om het ontwikkelingsteam te overtuigen om de tankprestaties te verbeteren door documentatie te verstrekken.”

2021, een War Thunder-gebruiker die beweert een echte Leclerc-tank te hebben bestuurd een deel van de handleiding geplaatst voordat de moderators het verwijderden.

 • Yudintsev gelooft dat er ten minste zes van dergelijke lekken zijn geweest die leden van de gemeenschap hebben gemeld en forummoderators hebben verwijderd. Hij wijst erop dat zijn ontwikkelaars geen lekken lezen en smeekt fans om ze niet te posten.
 • “We zullen nooit geheime of beperkte informatie gebruiken in ons werk. Dit is zowel illegaal als onnodig, omdat we niet kunnen bepalen of deze ‘geheime documenten’ echt zijn”, zegt Yudintsev.

De grote afbeelding: Deze lekken zijn onder meer een kwestie van inhoudsmoderatie.

 • Managers van online community’s zeggen dat het moeilijk is om digitale lekkages te stoppen, deels vanwege de uitdaging om de waarheidsgetrouwheid van de gevoelige informatie die ze bevatten te beoordelen.
 • Vrijdag zei Clint Smith, Chief Legal Officer van Discord, in een blogpost dat “gerubriceerde militaire inlichtingendocumenten een aanzienlijke en complexe uitdaging vormen voor Discord, net als voor andere online platforms”, omdat alleen de overheid kan bevestigen of ze echt zijn.
 • Discord werkt samen met autoriteiten, maar er is geen “gestructureerd proces” voor de overheid om platforms zoals Discord op de hoogte te stellen wanneer ze geheime informatie hebben, zei Smith.

Tussen de lijnen: Discord reageerde op bijna 2.000 juridische verzoeken in de laatste drie maanden van 2022, volgens de meest recent transparantieverslagmaar een vertegenwoordiger van het bedrijf reageerde niet op een vraag van Axios over hoeveel eventuele verzoeken Discord ontvangt met betrekking tot geheime lekken.

Het komt neer op: De impact van militaire lekken kan sterk variëren.

 • War Thunder-fans, weggevaagd als ze waren, proberen het eens te worden over wapensystemen, misschien de ontwikkelaars ervan te overtuigen een setting te veranderen voor een jet of tank die tientallen jaren ter plekke werd gevochten.
 • Dit is niet hetzelfde als het delen van bijna realtime informatie over een actieve oorlog, zoals Teixeira ervan wordt beschuldigd.
 • Wat de incidenten gemeen hebben, is de insulaire dynamiek van het online forum, die obsessies aanwakkert, statusconcurrentie aanwakkert en sommige deelnemers het recht geeft om ongestraft geheimen te posten.

Noot van de redactie: dit verhaal is oorspronkelijk gepubliceerd op 20 april.[ad_2]