[ad_1]

Iga Swiatek verdedigde zondag haar Porsche Tennis Grand Prix-titel met een 6-3, 6-4 overwinning op Aryna Sabalenka in Stuttgart.

Swiatek redde het enige breekpunt dat ze tegenkwam en greep twee van haar zes kansen om haar 13e algemene titel in een uur en 50 minuten te winnen. Het was zijn derde succesvolle titelverdediging na Rome vorig jaar en Doha dit jaar.

Sabalenka had voor het derde achtereenvolgende jaar de finale in Stuttgart bereikt. Ze is elke keer verslagen door nummer 1, verloor van Ashleigh Barty in 2021, daarna van Swiatek vorig jaar, enzovoort.

Dit jaar kwam de Wit-Rus naar voren als de nummer één van de wereld. 2. Het was de eerste keer dat ‘s werelds top twee elkaar sindsdien ontmoetten in een WTA singles finale. 2 Caroline Wozniacki versloeg Simona Halep voor de Australian Open-titel van 2018.

[ad_2]