[ad_1]

Voormalig president Donald Trump blijft zijn koploperstatus in de Republikeinse presidentiële voorverkiezingen van 2024 versterken, ondanks zijn aanklacht en tal van andere strafrechtelijke onderzoeken.

Uit een NBC News-enquête die zondag werd vrijgegeven, bleek dat ongeveer tweederde van de GOP-kiezers, of 68%, zei dat ze de heer Trump steunen en dat de onderzoeken waar hij voor staat “een politiek gemotiveerde poging zijn om Trump te stoppen”.

Slechts 26% zei dat het belangrijk was om iemand anders dan Trump te nomineren “die niet wordt afgeleid en Joe Biden kan verslaan”.

Als de verkiezingen vandaag zouden worden gehouden, zei 46% van de ondervraagde Republikeinse respondenten dat ze de heer Trump zouden kiezen, gevolgd door 31% voor Florida Gov. Ron DeSantis, 6% voor voormalig vice-president Mike Pence, 3% voor voormalig VN-ambassadeur Nikki Haley, 3% voor de senator. Tim Scott uit South Carolina en 3% voor de voormalige gouverneur van Arkansas. Asa Hutchison.

Van die keuzes deden alleen meneer Trump, mevrouw Haley en meneer Hutchinson officieel mee aan de race.

President Biden zal naar verwachting deze week officieel zijn herverkiezingscampagne lanceren, waarmee hij de weg vrijmaakt voor een mogelijke herkansing tussen Trump en Biden.

Maar Amerikanen zijn ontmoedigd bij het vooruitzicht van déja vu, waarbij de meerderheid van de algemene kiezers van beide partijen zegt dat noch de heer Trump, noch de heer Biden zich opnieuw kandidaat mogen stellen.

Algemene kiezers gaven de Republikeinen een lichte voorkeur, waarbij 41% samen zei dat ze zeker of waarschijnlijk op Biden zouden stemmen, tegenover 47% die zei dat ze op de uiteindelijke Republikeinse kandidaat zouden stemmen.

De peiling werd gehouden van 14 tot 18 april onder 1.000 volwassenen en heeft een foutmarge van 3,1 procentpunten. De foutmarge onder de steekproef van 292 waarschijnlijke Republikeinse primaire kiezers is 5,99 procentpunten.[ad_2]