[ad_1]

President Biden zal dinsdag zijn herverkiezingscampagne aankondigen, ondanks de lage goedkeuringsscores en een reeks peilingen waaruit blijkt dat de meeste Amerikanen en de helft van de Democraten niet denken dat hij opnieuw moet deelnemen, wat duidt op een mogelijk gebrek aan enthousiasme voor de oudste president in de geschiedenis .

Na maanden van hints en plagerij, zal de heer Biden zijn kandidatuur voor 2024 aankondigen in een officiële lanceringsvideo.

De president zegt dat hij veel heeft bereikt – van een tweeledig infrastructuurpakket en belangrijke klimaatwetgeving tot inspanningen om het Westen te verzamelen om Oekraïne te helpen – en geniet openlijk van een herkansing met voormalig president Donald Trump, die de GOP-kiezers in zijn greep houdt.

Maar volgens een nieuwe enquête willen zeven op de tien Amerikanen, waaronder de helft van de Democraten, niet dat de heer Biden zich kandidaat stelt voor een tweede termijn. voorafgaand aan de lancering in 2024.

De goedkeuringsscore van de heer Biden bedraagt ​​40% en is niet meer boven de middellijn gekomen sinds het midden van zijn eerste jaar, toen het begin augustus onder de 50% zakte, aldus Gallup.

Een toponderzoeker zei dat de Democraten “zeer bezorgd” zouden moeten zijn over het gebrek aan enthousiasme rond Biden.


ZIE OOK: Zeven op de tien Amerikanen zeggen dat Biden niet opnieuw zou moeten rennen, blijkt uit peiling


“Het is niet alleen geld. Het is ook enthousiasme, wat betekent dat als het enthousiasme van Biden laag blijft, hij zal moeten werken om mensen naar bijeenkomsten te krijgen en van deur tot deur te gaan in de peilingen, en dat kost veel werk”, aldus David Paleologos. . , directeur van het centrum voor politiek onderzoek aan de Universiteit van Suffolk.

Hij vergeleek de situatie met een ouder wordende sportheld die niet met pensioen wil.

“We hebben een persoon die de meeste stemmen heeft gekregen dan enige andere president in de geschiedenis van de Verenigde Staten. Het is een ongelooflijke stap en waarschijnlijk een moeilijke daad om te volgen, maar het is moeilijk om de schoenplaten op te hangen en weg te lopen”, zei hij. .

Bijna de helft van degenen die vinden dat Biden niet meer moet gaan hardlopen, waarbij hij zijn leeftijd als een belangrijke reden noemt, blijkt uit een opiniepeiling van NBC News die dit weekend is gepubliceerd.

De president is 80, waarmee hij de oudste zittende president in de geschiedenis is, en zou op 82-jarige leeftijd aan een tweede termijn beginnen als hij de volgende verkiezingen wint.

De NBC-enquête toonde ook aan dat de heer Trump, 76, zijn positie als koploper in de GOP-race verstevigt en vormgeeft aan een potentiële herkansing die maar weinig kiezers willen.


ZIE OOK: De exit van Susan Rice laat een gat achter in het Biden-team aan de vooravond van het geplande bod in 2024


“De enige mensen die een rematch tussen Trump en Biden willen, zijn Trump en Biden, omdat ze allemaal denken dat ze de ander kunnen verslaan”, zegt Darrell West, directeur bestuursstudies bij het Brookings Institution.

“De meeste mensen in elke partij zouden liever een andere keuze willen, omdat we allemaal weten wat dit soort campagnes zijn [it] zal zijn zoals. Het zal onaangenaam en potentieel gevaarlijk zijn vanwege de rauwe emoties die zullen worden blootgesteld.

Biden bracht het afgelopen weekend door in Camp David, de presidentiële retraite van Maryland, voorafgaand aan zijn vroege aankondiging.

Hij zal dinsdag spreken op de Legislative Conference of North American Building Trades Unions in Washington. Vakbonden zijn een belangrijk kiesdistrict voor de president.

Vice-president Kamala Harris zal dinsdag spreken over abortusrechten tijdens een beleidsevenement met pleitbezorgers van Howard University, met de nadruk op een kwestie die de Democraten in de volgende verkiezingscyclus zal drijven.

Later op de dag zullen de twee leiders hun diplomatieke goede trouw versterken door de Zuid-Koreaanse president Yoon Suk Yeol te ontvangen in het Witte Huis voor belangrijke vergaderingen en een staatsdiner op woensdag.

SP. Het vertrek van Rice aan de vooravond van de waarschijnlijke aankondiging van de heer Biden voor 2024 is opmerkelijk. Ze leidde enkele van de meest controversiële en ambitieuze nationale agendapunten van de heer Biden, van werk op het gebied van immigratie tot acties op het gebied van gezondheidszorg, wapenveiligheid en studieleningen.

Neera Tanden, een senior adviseur en bekende progressief wiens eerdere benoeming als begrotingsdirecteur van het Witte Huis op een hindernis stuitte in de Senaat, wordt volgens Axios gezien als een vooraanstaande kandidaat om mevrouw Rice te vervangen.

De verhuizing, als die zich voordoet, zou een verschuiving naar links in het Witte Huis suggereren, wat de liberale basis zou kunnen opwinden nu Biden het campagneseizoen ingaat.

Van Biden wordt verwacht dat hij Julie Chavez Rodriguez, een topambtenaar van de West Wing en kleindochter van de iconische vakbondsleider Cesar Chavez, aanstelt als campagneleider.

CBS News, dat de ontwikkeling voor het eerst rapporteerde, zei dat het hoofdkantoor van de campagne zal worden gevestigd in Biden’s geboorteplaats Wilmington, Delaware, of in de buurt van Philadelphia.

Het Nationaal Republikeins Comité was er snel bij om zijn tegenaanval te schetsen. Hij lanceerde maandag een website, factcheckbiden.com, voorafgaand aan de aankondiging van de president.

“Of ze nu beweren dat de grens veilig is, dat onze economie sterk is, of dat de mislukte terugtrekking uit Afghanistan een succes was, Biden en zijn regering weigeren de waarheid te erkennen”, zei de RNC-voorzitter, Ronna McDaniel. “De RNC zal Biden verantwoordelijk blijven houden voor zijn leugens, en in november 2024 zal het Amerikaanse volk dat ook doen.”

Uit een reeks peilingen is gebleken dat een groot deel van het electoraat twijfels heeft of Biden weer kandidaat is, niet in de laatste plaats vanwege zijn leeftijd, hoewel Democraten geneigd zijn te zeggen dat ze Biden in het algemeen aardig vinden en achter hem zouden komen te staan ​​als hij zich kandidaat zou stellen.

Uit een Harvard CAPS/Harris-enquête die deze maand werd gehouden, bleek dat 37% van de Democraten en driekwart van de onafhankelijken denkt dat de heer Biden te oud is om president te zijn.

De heer Biden was echter gemakkelijk de eerste keuze in een hypothetisch primair veld van 2024, met 37% van de stemmen tegen 10% voor mevrouw Harris en 8% voor senator. Bernard Sanders uit Vermont, terwijl andere opmerkelijke democraten lagere percentages haalden.

Uit een opiniepeiling van Monmouth University in maart bleek dat bijna driekwart van de Democratische kiezers positief staat tegenover Biden.

Toch wilde slechts een kwart dat hij weer kandidaat zou zijn en bijna de helft, of 44%, zei dat ze wilden dat hij aftrad zodat een alternatief de nominatie van de partij kon zoeken.

Uit de NBC News-enquête blijkt dat 41% van alle geregistreerde kiezers zegt dat ze bij de algemene verkiezingen zeker of waarschijnlijk op de heer Biden zullen stemmen, terwijl 47% zegt van plan te zijn om op de uiteindelijke Republikeinse kandidaat te stemmen.

Uitgesplitst per partij zegt 88% van de Democratische kiezers dat ze zeker of waarschijnlijk op Biden zullen stemmen, vergeleken met 22% van de onafhankelijken en 3% van de Republikeinen.

De grote vraag is met wie meneer Biden te maken krijgt na een mogelijk dodelijke voorverkiezingen aan de GOP-kant.

Talrijke peilingen hebben aangetoond dat de heer Biden de heer Trump verslaat in een mogelijke herkansing in 2024. Dat zou zelfs de reden kunnen zijn waarom de heer Biden überhaupt kandidaat is, zei Edward Sarpolus, een in Michigan gevestigde opiniepeiler.

“Zou Biden meedoen als er een sterk alternatief was en geen Donald Trump?” M. zegt Sarpolus. “In de politiek ga je met de duivel die je kent en niet met de duivel die je niet kent.”

Hij zei dat Biden zelfs zou kunnen proberen het scenario van zijn zwakke kandidatuur in zijn voordeel te gebruiken.

“Hij zou liever hebben dat Trump wordt gezien als een hardere kandidaat, zodat Biden kan lanceren [himself] als een underdog’, zei hij.

Kiezers hebben over het algemeen een hekel aan meneer Trump, waarbij 35% van de respondenten tegen NBC zei dat hij zich kandidaat moest stellen, terwijl zes op de tien zeiden dat hij dat niet moest doen.

“Er is iets mis met ons systeem wanneer de 2 grote nationale partijen de afgelopen 8 jaar favorieten en genomineerden hebben die door een meerderheid van de Amerikanen worden gehaat”, tweette Gabriel Sterling, de directeur van de holding van de staatssecretaris van Georgië. . kantoor dat op beroemde wijze dhr. Trumps beschuldigingen van fraude in de verkiezingsuitslag van 2020.

Ontevredenheid over de koplopers kan van korte duur zijn, aangezien de aanwezigheid van de heer Trump de democratische basis achter de heer Biden zal verenigen, terwijl de kandidatuur van de heer Biden zal dienen als een folie die de Republikeinse basis achter de heer Trump zal scharen, aldus de heer Westen.

Toch zei de heer Paleologos dat het paar “zal moeten uitzoeken hoe ze moeten omgaan met mensen die deze keer misschien niet stemmen omdat ze niet enthousiast zijn over een van de kandidaten”.

De president heeft de neiging om te worstelen in hypothetische confrontaties met de gouverneur van Florida. Ron DeSantis, die binnenkort misschien een campagne start, maar Trump moet inhalen, die met dubbele cijfers aan de leiding staat in de vroege voorverkiezingen.

DeSantis, die maandag naar Japan reisde, verwierp een vraag over peilingen waaruit bleek dat hij Trump achterliet bij de eerste voorverkiezingen van de GOP.

“Ik ben geen kandidaat, dus we zullen zien of en wanneer dat verandert”, zei de heer DeSantis.

• Jeff Mordock heeft bijgedragen aan dit rapport.[ad_2]