[ad_1]

Artikel inhoud

De laatste keer dat de Calgary NW Flames een proef oplaaien voor de onder-18 AAA-onderdanen, keerden ze als tweede naar huis terug.

Reclame 2

Artikel inhoud

Fast-forward 24 jaar later, en de lokale hockeyfenomenen zijn in vuur en vlam om nog een stap verder te gaan.

Artikel inhoud

Ze willen de titel en hebben het gevoel dat die binnen hun bereik ligt, aangewakkerd door een geloofsband gevoed door een indrukwekkend verlangen om het Canadese kampioenschap te bereiken.

“We kunnen alles”, zei Flames-kapitein Aidan Larose voorafgaand aan de start van maandag de Hockey Canada Men’s Under-18 Club Nationals in Saint-Hyacinthe, Que. “We hebben een hoop tegenslagen en een hoop blessures doorgemaakt om hier te komen, en we hebben nooit opgegeven. We gaan naar beneden, en we gaan misschien naar een aantal lichamen. Maar we hebben gezien het allemaal. Er is niets dat we niet hebben gezien. Dus we zijn gewoon op alles voorbereid.

Artikel inhoud

“WIk ben zo verheugd.”

Ze zijn inderdaad verlicht als ze naar binnen gaan naar het toernooi met zes teams.

Artikel inhoud

Reclame 3

Artikel inhoud

“Oh, ja,,, het is ongelooflijk,” beaamde Flames-verdediger Russ Demo. “Deze week in trainingen was erg leuk. En ja, we kunnen niet wachten.

“We weten dat elk team daar goed zal zijn. Elk ander team heeft ook zijn plek verdiend. Dus we bekijken het dag voor dag.”

De eerste dag is maandag, wanneer de Flames de gastheer ontmoeten Gaulois de Saint-Hyacinthe (17 uur, ) in hun eerste van vijf round-robin-spellen. Het is een sleur, met één wedstrijd per dag tot en met vrijdag om te beslissen over de halve finalisten – en hopelijk volgen er nog twee in het weekend voor een kans op het felbegeerde kampioenschap.

“Ik denk dat het belangrijkste is om niet te hoog of te laag te worden tijdens de round robin van vijf wedstrijden, omdat je niet elke wedstrijd hoeft te winnen”, zei Flames-hoofdcoach Ben Sherven. “Die emotionele controle gebruiken over een slechte shift en de slechte wissels is echt heel belangrijk om op koers te blijven en niet achterop te raken in het spel of te ver achterop te raken in de round robin punten. Je wilt gewoon op koers blijven en begrijp dat we nooit echt uit het spel of het toernooi zijn.”

Reclame 4

Artikel inhoud

Inderdaad, vier van de zes teams halen de playoff-ronde, met halve finales op zaterdag die beslissen over de gouden medaille-vijanden op zondag (14.00 uur).

Sherven & Co. denken dat ze die finale kunnen bereiken door in elkaar te blijven geloven – zoals ze hebben gedaan door te zegevieren over de Calgary Royals, de Calgary Buffaloes en de St. Albert Raiders door Alberta-koningen te worden en vervolgens de BC-kampioen Okanagan op zijn kop te zetten Raketten in de finale van de Stille Oceaan.

“Ik denk dat de manier waarop ons team samen is gekomen tijdens de play-offs heel bijzonder is geweest”, zei Demo. “We hebben veel tegenslag gehad, en door die tegenslag zijn we op een heel speciale manier bij elkaar gekomen. We vochten terug van achterstanden – 1-0 in de eerste reeks tegen de Royals en 2-0 voordat we de omgekeerde sweep van de Buffalo’s – en dat bracht ons samen als een groep.

Advertentie 5

Artikel inhoud

“En we hebben een diep team – alsof we een heel diep team zijn, waarvan ik denk dat het ook veel helpt.”

Door hun lange aanloop kon Luke Wong, aanvaller met een Zwitsers zakmes, terugkeren van een gebroken arm, waardoor ze in het midden beter werden.

Die diepte wordt bewezen in de statistieken, met doelpunten uit de hele line-up tot en met de 13 playoff-wedstrijden. Aanvoerder van de bloedhete aanval was Josh Wiebe – met 11 goals en 28 punten, Max Heise – met 11 goals en 21 punten – en Larose – met 12 goals en 19 punten.

“Eén ding dat we echt benadrukken tijdens onze aanloop naar de nationale ploeg, is dat we veel tegenstanders hebben kunnen overtreffen. We begrijpen dat we teams gaan spelen die aanvallend nog sterker zijn dan dat zijn we, “zei Sherven. “Als we kijken naar handelsmogelijkheden en handelsstoten, zullen we dat niet kunnen doen en zo effectief zijn. We hebben dus veel gepraat over het beheren van pucks en het nemen van wat de andere teams ons geven, maar we proberen niet dingen uit de lucht te creëren, waarbij als we pucks omdraaien tegen deze aanvallende teams, het veel op onze keepers. Niet dat ze het niet kunnen, maar je wilt de keepers niet vragen om dat vijf dagen achter elkaar te doen en dan hopen dat ze als winnaar uit de bus komen.”

Advertentie 6

Artikel inhoud

Het waren Brett O’Halloran en Jake Pilon die het Flames-net met effectiviteit bewaakten – beide sportieve doelpunten tegen gemiddelden net iets meer dan 3,00.

“Er is zeker veel high-end vuurkracht in elk team dat we bij de nationale kampioenschappen zullen zien,” zei Sherven. “We zullen heel goed moeten zijn en tegen elk team het volgende niveau moeten vinden.”

Begin maandag tegen de Gaulois, die bogen op een solide aanvallend dieptetempo door een paar grote doelpuntenmakers in Emile Guite en Caleb Desnoyers.

“Wat er ook gebeurt, we moeten positief blijven op de bank”, zei Larose. “We moeten gedisciplineerd blijven – we moeten buiten de gebaande paden blijven. We moeten de puck onder controle houden. Ik denk dat alleen de positiviteit enorm zal zijn om jongens naar voren te halen in plaats van ze naar beneden te halen. En “Ik denk dat dat de band is die we nu hebben. Ik denk niet dat dat een probleem voor ons zal zijn.”

Advertentie 7

Artikel inhoud

Sherven voegde eraan toe: “Ze weten wat er op het spel staat, en het is zeker een behoorlijk gemotiveerde en zelfverzekerde groep na al hun beproevingen en beproevingen. Ze zijn dus helemaal klaar om te vertrekken.”

tsaelhof@postmedia.com

VLAMMEN BIJ ONDERDANEN

in Saint-Hyacinthe, Que.

Maandag: tegen Gaulois de Saint-Hyacinthe, 17.00 uur

Dinsdag: tegen Toronto Jr. Canadiens, 13.30 uur

Woensdag: vs. Pictou Country Majors, 10.00 uur

Donderdag: tegen Saskatoon Blazers, 10 uur

Vrijdag: vs. Blizzard du Séminaire Saint-Francois, 10 uur

Zaterdag: Halve finales, 11.30 uur, 16.30 uur

Zondag: Medaillespelen: brons, 10.00 uur; Goud, 14.00 uur

Alle games streamen live op

Opmerkingen

Postmedia zet zich in voor het behoud van een levendig maar beschaafd discussieforum en moedigt alle lezers aan om hun mening over onze artikelen te delen. Het kan tot een uur duren voordat reacties op de site verschijnen. We vragen u om uw opmerkingen relevant en respectvol te houden. We hebben e-mailmeldingen ingeschakeld: u ontvangt nu een e-mail als u een antwoord op uw opmerking ontvangt, als er een update is voor een reactiethread die u volgt of als een gebruiker die u volgt opmerkingen maakt. Bezoek onze Communityrichtlijnen voor meer informatie en details over het aanpassen van uw e-mailinstellingen.

Doe mee aan het gesprek

Advertentie 1[ad_2]