[ad_1]

Middlesex-slagman Max Holden
Max Holden sloeg vijf vieren in zijn 57 53 bal terwijl Middlesex hun doel achtervolgde om Nottinghamshire te verslaan
LV = County Championship Division One, Lord’s (vierde dag)
Nottinghamshire 364 & 158-6 dec. Clarke 52; Bamber 2-26
Middelsex 274 & 249-6. Malan 61, Holden 53; Wijd 3-83
Middlesex (20 punten) versloeg Notts (5 punten) met vier wickets
Wedstrijdblad

Een halve eeuw van Pieter Malan en Max Holden brachten Middlesex naar een onwaarschijnlijke eerste overwinning van het seizoen toen ze 249 achtervolgden om Nottinghamshire te verslaan met vier wickets in een spannende finish bij Lord’s.

Het paar stond allebei voor het eerst dit seizoen boven de 50, met Malan op 61 en Holden op 53 om een ​​resultaat veilig te stellen dat hoogst onwaarschijnlijk leek nadat nat weer de meeste van de eerste twee sessies had weggevaagd.

Maar Nottinghamshire koos ervoor om het tempo op te voeren door hun nachtelijke score van 158-6 te overschrijden en een achtervolging van meer dan 40 op te zetten die meer deed denken aan de Sunday League die tot 1992 in dat formaat liep.

Hoewel Stuart Broad drie wickets pakte, behield Middlesex hun kalmte om naar huis te gaan met zes ballen over en hun eerste succes te boeken sinds ze terugkeerden naar de hoogste vlucht van het County Championship.

Ondanks een aanvankelijke vertraging door ochtendregen, begonnen de spelers zich op te warmen op het buitenveld ter voorbereiding op een start om 12.30 uur BST, maar de dekens werden snel teruggeplaatst toen de motregen overging in een zwaardere stortbui.

Scheidsrechters Alex Wharf en Martin Saggers keurden uiteindelijk een herhaling om 15.30 uur goed, waarbij Nottinghamshire onmiddellijk verklaarde en de gastheren 40 overs gaf om het doel te achtervolgen.

Middlesex promoveerde Stephen Eskinazi tot fly-half – een rol die hij met groot succes vervulde in white-ball cricket – en zijn rit naar Broad’s tweede-baldekkingsgrens diende als een indicatie van hun bedoeling.

Broad brak door door Eskinazi voor 11 in de val te lokken, maar Mark Stoneman gaf Brett Hutton de aanval, tilde hem over de top voor vier en profiteerde van de vreemde voorsprong door de slide-zone.

Stoneman stuurde Broad de tribune in voor zes terwijl hij opschoof naar 43 van 32 leveringen, waarbij hij uiteindelijk de voorpoot Dane Paterson achterliet en het overhandigde aan Holden, die snel het veld afdaalde voor opeenvolgende grenzen.

Met Nottinghamshire die soms vijf of zes man van diep opstelde, bleef de linkshandige de gaten opvullen terwijl hij en Malan het vereiste tempo evenaarden met net onder een schot.

Hun samenwerking bracht het op 94 van de 77 leveringen, waarbij schipper Steven Mullaney uiteindelijk een manier vond om het te breken toen hij Malan verleidde tot een diep vierkant been met nog 73 nodig.

Broad keerde terug voor zijn tweede betovering en ging verder naar Nursery End en hij claimde snel het wicket van Holden, betrapt op fluiten langs de zijkant van het been voordat de Engelse kleermaker Luke Hollman overhaalde om halverwege te spelen.

Middlesex verloor op dezelfde manier John Simpson en toen de luchtcondities afnamen terwijl ze op weg waren naar het doel, stuurde Paterson twee strakke overs om de druk op de battende kant te vergroten.

Maar Ryan Higgins, met een ongeslagen 22 van evenveel leveringen, bracht Middlesex naar huis – hoewel de spanning kwam toen Nottinghamshire de kans miste om Sam Robson uit te putten toen hij te laat binnenstormde voor Broad’s winnende honkslag.

Rapport geleverd door het ECB Reporters Network

[ad_2]