[ad_1]

Dan Lydiate
Dan Lydiate heeft 69 Tests gespeeld voor Wales en drie voor de Britse en Ierse Lions

De Welshe flanker Dan Lydiate zei dat hij zijn laatste wedstrijd voor de Ospreys speelde.

Hij is een van de vele spelers zonder contract met een onzekere toekomst, aangezien de Ospreys aanzienlijke besparingen willen realiseren.

Alun Wyn Jones, die na de wedstrijd van zaterdag naar het publiek zwaaide, heeft mogelijk ook zijn laatste wedstrijd voor de regio gespeeld.

In tegenstelling tot andere Welshe partijen, Scarlets and Dragons, moeten de Ospreys nog een officiële startlijst publiceren.

De 35-jarige Lydiate speelde meer dan 100 wedstrijden voor de Dragons voordat hij in 2013 bij de Parijse club Racing Metro kwam. Een jaar later keerde hij terug naar Wales om te tekenen bij de Ospreys.

Hij speelde 10 wedstrijden voor de regio in 2023/24, een seizoen waarin hij ook voor Wales speelde in een najaarsinterland tegen Argentinië, waarin hij zijn been en arm brak, waardoor hij meer dan drie maanden buitenspel stond.

In maart plaatste Lydiate, die ook betrokken is bij het runnen van een boerderij, een bericht op sociale media waarin hij elke club vroeg om ‘op zoek naar een 6-jarige vol leven voor volgend seizoen’ te bellen, terwijl hij in zijn laatste bericht zei “bedankt jij aan iedereen die deel uitmaakte van mijn reis als visarend, stilleven in de oude stier”.

Alle vier de regio’s van Wales – Ospreys, Cardiff, Dragons en Scarlets – worden geconfronteerd met bezuinigingen na de recente heronderhandeling van hun financieringsovereenkomst met de Welsh Rugby Union (WRU).

Er komt een salarisplafond voor 2023-24 van £ 5,2 miljoen voor elk van de vier teams, dat het volgende seizoen wordt verlaagd tot £ 4,5 miljoen.[ad_2]