[ad_1]

De Amerikaanse regering heeft toegezegd te zullen proberen de 16.000 Amerikanen die in Soedan wonen te helpen terwijl de gevechten tussen het Soedanese leger en een paramilitaire groep voortduren.

Staatssecretaris Antony Blinken gaf zaterdagavond laat een verklaring af waarin hij de opschorting van de Amerikaanse operaties bij de Amerikaanse ambassade in de stad Khartoum bevestigde, waarbij hij opmerkte dat ze “al het Amerikaanse personeel en hun gezinsleden veilig hebben geëvacueerd”. De Amerikaanse ambassade heeft ongeveer 70 Amerikaanse medewerkers en er wonen ongeveer 16.000 Amerikanen in Soedan, van wie Amerikaanse functionarissen hebben gezegd dat ze zullen helpen.

Blinken zei zaterdagavond in zijn verklaring dat de Verenigde Staten Amerikanen in Soedan zouden helpen “hun eigen veiligheid te plannen en Amerikaanse burgers in de regio regelmatig op de hoogte te houden”. Het komt nadat vorige week een konvooi van de Amerikaanse ambassade werd aangevallen, maar niemand raakte gewond.

“Het opschorten van operaties bij een van onze ambassades is altijd een moeilijke beslissing, maar de veiligheid van ons personeel is mijn primaire verantwoordelijkheid”, zei Blinken in de verklaring. “De wijdverspreide gevechten hebben geleid tot aanzienlijke burgerslachtoffers en gewonden en schade aan kritieke infrastructuur en vormen een onaanvaardbaar risico voor ons ambassadepersoneel.”

Staatssecretaris voor Management Ambassadeur John Bass zei in een briefing op zaterdag dat de Verenigde Staten zullen samenwerken met bondgenoten om Amerikanen in de regio op de hoogte te houden van de veranderende veiligheidsomstandigheden, waarbij hij opmerkte dat het een “moeilijke omgeving” is. Hij zei dat de Verenigde Staten kunnen helpen Amerikanen in contact te brengen met andere Amerikanen in het land om ‘de steun te bundelen’.

“Wat betreft wat we praktisch kunnen doen voor de Amerikanen, het is een moeilijke omgeving, daar bestaat geen twijfel over”, zei Bass.

“Ik denk dat wat we in samenwerking met veel van onze bondgenoten en andere landen proberen te doen, er eerst voor zorgen dat ze de beste beschikbare informatie hebben over hoe de veiligheidsomstandigheden kunnen veranderen. , over de routes die relatief gevaarlijker kunnen zijn, over de ervaringen van mensen die misschien op een bepaalde manier hebben gereisd of in een bepaald deel van de stad zijn geweest en echt moeilijke omgevingen hebben meegemaakt, ‘vervolgde hij.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft ook een stelling Zaterdag zei dat het reisadvies van Soedan op niveau 4 blijft, wat betekent dat Amerikaanse burgers niet naar het land mogen reizen vanwege “gewapend conflict, burgerlijke onrust, misdaad, terrorisme en ontvoering”.

Copyright 2023 Nexstar Media Inc. Alle rechten voorbehouden. Dit materiaal mag niet worden gepubliceerd, uitgezonden, herschreven of herverdeeld.

[ad_2]