[ad_1]

Steminitiatieven zijn de beste electorale indicator van de stand van zaken in de strijd tegen abortus in de Verenigde Staten in de post-Dobbs tijd. Er waren in 2022 steminitiatieven in zes staten en ze brachten een opmerkelijke consensus aan het licht die de gebruikelijke regionale scheidslijnen overstijgt: de pro-choice-kant won niet alleen in blauwe staten zoals Vermont en Californië, maar ook in paarse staten zoals Michigan, en zelfs in zeer rode staatsgebieden zoals Montana, Kansas en Kentucky. In een anders gepolariseerd land is abortus het tegenovergestelde geworden van een hoekkwestie. Het maakt niet uit of de kiezers zwart of wit, vrouw of man, democraat of republikein, universiteitsstudent of voortijdig schoolverlater zijn: overweldigende meerderheden van de meeste grote demografische groepen steunen het recht van een vrouw om haar eigen vruchtbaarheid te bepalen, zoals eerder vermeld in Roe v. Waden. Als ze de kans krijgen om hiervoor te stemmen, stemmen ze voor reproductieve vrijheid.

Niemand weet dit beter dan Republikeinse politici, die nu bang zijn na een golf van verkiezingsnederlagen en ondermaatse prestaties als gevolg van de nieuwe bekendheid van abortus. DONDERDAG, beleid gemeld dat de GOP verdeeld was over de kwestie van abortus, waarbij sommige senaatsleiders zoals Minority Whip John Thune uit South Dakota na 15 weken aandrongen op een landelijk verbod, terwijl andere Republikeinen zoals senator John Cornyn uit Texas beweren dat de partij de zaak moet verlaten naar de staten en vermijd het innemen van een nationaal standpunt. beleid Opmerkingen:

Republikeinse besluitvorming bemoeilijken, peilingen en verkiezingsuitslagen het afgelopen jaar heeft aangetoond dat een electoraat zich grotendeels afkeert van de GOP op het gebied van abortus, zelfs in rode staten als Kansas. Toch trekt de anti-abortuslobby van de partij zich niet terug uit het debat. Republikeinen erkennen dat abortus hen in sommige races stemmen kost, maar hun tactische meningsverschillen over wat ze eraan moeten doen, zijn moeilijk op te lossen zonder een duidelijke leider om te volgen.

Cornyns standpunt zal als anti-keuzeactivisten, aangemoedigd door, moeilijk vol te houden zijn Dobbs, blijven aandringen op een landelijk verbod, soms met de hulp van rechtse rechters zoals Matthew Kacsmaryk, wiens uitspraak waarbij de FDA-goedkeuring voor de abortuspil mifepriston werd vernietigd, door het Hooggerechtshof tijdelijk werd opgeschort, maar uiteindelijk zal worden beslecht door de rechterlijke macht beoordeling. Er is alle reden om aan te nemen dat andere reactionaire rechters en Republikeinse officieren van justitie zullen proberen te profiteren van het nieuwe argument dat Kacsmaryk naar voren bracht. omleiden van de Comstock Act beperk abortuspillen. De anti-abortusbeweging leidt een leven dat onafhankelijk is van de verkiezingsstrategie van de Republikeinse Partij, ook al blijft ze sterk aanwezig binnen de GOP. De golf van steeds restrictievere wetten in rode staten is voldoende bewijs dat deze beweging zal blijven proberen haar maximalistische agenda van een totaal landelijk abortusverbod door te drukken.

Afgezien van de anti-keuzebeweging, betekent de aard van de Republikeinse coalitie dat de strijd tegen abortus zal doorgaan. Er is gewoon geen manier om de presidentiële nominatie voor de GOP te winnen zonder anti-abortus te zijn. De gouverneur van Florida, Ron DeSantis, heeft onlangs een abortusverbod van zes weken ondertekend met als duidelijk doel de anti-abortusstem binnen de GOP veilig te stellen terwijl hij zich voorbereidt op deelname aan de presidentiële voorverkiezingen.[ad_2]