[ad_1]

Een rechter heeft maandag een voormalige griffier van Democratic Flint Township, Michigan veroordeeld tot zes maanden huisarrest nadat ze naar verluidt een stembus had gesaboteerd bij haar voorverkiezingen in 2020 om een ​​mogelijke hertelling te voorkomen, aldus de Associated Press.

Kathy Funk behaalde een overwinning van 79 stemmen in de Democratische voorverkiezingen van de Flint Township Clerk en verbrak naar verluidt het zegel van de stembus na de wedstrijd, en won uiteindelijk de algemene verkiezingen voordat ze Genesee County Election Supervisor werd in 2021, het verkooppunt gemeld. Funk beweerde aanvankelijk dat ze vermoedde dat een indringer had ingebroken in de Flint Township-hal en het zegel op de stembus had vernield, maar pleitte geen wedstrijd in januari 2023 wegens crimineel wangedrag, waarop een maximale gevangenisstraf van vijf jaar staat.

“Ik weet zeker dat er een deel van de bevolking is dat vindt dat je moet worden opgesloten omdat je de integriteit van een verkiezing in twijfel trekt”, zei rechter Mark Latchana maandag volgens het AP. ‘En als we onbeperkte gevangenisruimte hadden, zou dat waar kunnen zijn. Maar dat hebben we niet.’ (GERELATEERD: EXCLUSIEF: grote conservatieve organisatie steunt Joe Manchins verkiezingstegenstander in 2024)

Genesee County ontsloeg Funk als verkiezingssupervisor in december 2022, MLive gemeld. Zijn straf bevat volgens de AP een schriftelijke verontschuldiging voor zijn gedrag.

DETROIT, MICHIGAN - NOVEMBER 08: Een verkiezingsinspecteur verwerkt een stembiljet in het Huntington Place Convention Center op 8 november 2022 in Detroit, Michigan.  Na maanden van campagne voeren stemmen de Amerikanen bij tussentijdse verkiezingen om beslissende races in het hele land te beslissen.  (Foto door Brandon Bell/Getty Images)

DETROIT, MICHIGAN – NOVEMBER 08: Een verkiezingsinspecteur verwerkt een stembiljet in het Huntington Place Convention Center op 8 november 2022 in Detroit, Michigan. Brandon Bell/Getty Images

James Donald Holkeboer, verkiezingsmedewerker in Kent County, Michigan, werd in september beschuldigd van twee misdrijven nadat iemand hem naar verluidt tijdens een voorverkiezing in augustus 2022 een persoonlijke USB-drive had zien plaatsen in een elektronische stemboekcomputer, die wordt gebruikt om verkiezingen op het districtsbureau te houden en kiezers vast te houden Registratie informatie.

De advocaat van Funk reageerde niet onmiddellijk op het verzoek om commentaar van de Daily Caller News Foundation.

Alle inhoud die is gemaakt door de Daily Caller News Foundation, een onafhankelijke, onpartijdige nieuwsdienst, is gratis beschikbaar voor elke legitieme nieuwsuitgever die een groot publiek kan bereiken. Alle opnieuw geposte artikelen moeten ons logo, de naamregel van onze verslaggever en DCNF-lidmaatschap bevatten. Neem voor vragen over onze richtlijnen of samenwerking met ons contact op met licensing@dailycallernewsfoundation.org.[ad_2]