[ad_1]

Een publicatie gedeeld op Instagram beweert dat een Californische wet kinderen uit de voogdij van hun ouders zou halen als ze geen genderbevestigende zorg zouden krijgen.

Vonnis: onjuist

Er is geen bewijs voor deze bewering. In de tekst van het wetsvoorstel wordt niet gesproken over het intrekken van het ouderlijk gezag.

Feiten controleren:

Een transgenderwetgever zei onlangs dat wetgevers “bloed aan hun handen” zouden hebben voor het aannemen van een wet die minderjarigen zou beletten toegang te krijgen tot genderbevestigende gezondheidszorg, volgens De heuvel. House Speaker Matt Regier weigerde haar te laten spreken over de rekeningen totdat ze zich verontschuldigde voor de opmerking. PA Nieuws gemeld.

Het Instagram-bericht beweert dat ouders die gezondheidszorg weigeren en beweren dat het geslacht van kinderen is, de voogdij zouden verliezen. De post deelt een afbeelding met de vermeende rekening met een regenboog-overlay. “GOVERNMENT WATCH WRIT”, tekst op afbeelding. “Het wetsvoorstel van de CA beoogt de ouderlijke voogdij op te heffen en ‘genderbevestigende’ therapie aan kinderen te bieden zonder toestemming van de ouders.”

Er is geen bewijs voor deze bewering. De factuur waarnaar in de post wordt verwezen, Montagewet 665, staat minderjarigen van ten minste 12 jaar toe in te stemmen met ambulante geestelijke gezondheidszorg of residentiële residentiële diensten “als de minderjarige volwassen genoeg is om intelligent deel te nemen”. In het wetsvoorstel wordt niet gesproken over het intrekken van het ouderlijk gezag, noch over genderbevestigende zorg of transgenders.

Er is geen geloofwaardige berichtgeving over zo’n rekening uit Californië. (GERELATEERD: Heeft een transgender MMA-jager de schedel van zijn tegenstander gebroken?)

In september 2022 werd een wetsvoorstel ondertekend door de democratische gouverneur van Californië. Gavin Newsom die minderjarige transgenders en hun gezinnen zou beschermen als ze staten zouden verlaten die genderbevestigende zorg beperken, volgens BNC Nieuws. Deze beslissing kwam nadat meer dan een dozijn staten besloten om dergelijke zorg helemaal te beperken of te verbieden. De heuvel gemeld.

Check Your Fact heeft contact opgenomen met de sponsor van het wetsvoorstel voor commentaar en zal dit artikel dienovereenkomstig bijwerken als het er een ontvangt.

Het is niet de eerste keer dat een wetsvoorstel over transgenders of genderbevestigende zorg online verkeerd wordt geïnterpreteerd. Check Your Fact ontkrachtte onlangs een claim die suggereerde dat een wetsvoorstel van Kansas House “genitale inspecties” van kinderen voor atletische doeleinden zou toestaan.[ad_2]