[ad_1]

TOKYO (AP) – Regering van Florida. Ron DeSantis was maandag in Japan om de Japanse premier Fumio Kishida en andere functionarissen te ontmoeten als onderdeel van zijn handelsmissie in vier landen, gezien als een poging van de verwachte Republikeinse presidentskandidaat om zijn diplomatieke profiel te vergroten.

Toen ze elkaar maandag ontmoetten op het kantoor van de premier, vertelde Kishida aan DeSantis dat het versterken van de betrekkingen tussen Japan en de VS essentieel is om vrede, stabiliteit en welvaart voor de internationale samenleving te waarborgen, en volgens een Japans ministerie van Buitenlandse Zaken wisselden de twee van gedachten over regionale kwesties. stelling

DeSantis wordt beschouwd als de grootste uitdager van voormalig president Donald Trump voor de Republikeinse nominatie bij de presidentsverkiezingen van 2024. Verwacht wordt dat hij begin mei zijn kandidatuur zal aankondigen.

Hij heeft al ontmoetingen gehad met Republikeinse functionarissen en agressief toerde door slagveldstaten in de Verenigde Staten.

De reis van DeSantis, die donderdag werd aangekondigd, omvat ook Zuid-Korea, Israël en het Verenigd Koninkrijk. Hij zei dat het bedoeld was om de economische banden te versterken en de positie van Florida als economisch leider te demonstreren.

Kishida verwelkomde DeSantis’ eerste reis naar Japan en sprak de hoop uit dat het bezoek de relatie van Japan met zowel de Verenigde Staten als Florida verder zal versterken, aldus het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Tijdens zijn tweedaagse bezoek aan Tokio zou DeSantis ook spreken met minister van Buitenlandse Zaken Yoshimasa Hayashi en zakenmensen. Hij zal naar verwachting ook de Zuid-Koreaanse premier Han Duck-soo en de Britse minister van Buitenlandse Zaken James Cleverly ontmoeten. Hij zal op 27 april een keynote-toespraak houden in Israël tijdens een evenement ter gelegenheid van de 75e verjaardag van de oprichting van Israël.

DeSantis wordt vergezeld door staatsambtenaren en zijn vrouw, Casey DeSantis.

Copyright © 2023 The Washington Times, LLC.[ad_2]