[ad_1]

Ik haat het om geluk te vinden in het ongeluk van andere mensen… oh, shit. Het nieuws dat Fox de racistische vrouwonvriendelijke autoritaire Tucker Carlson, de hoogst gewaardeerde gastheer, heeft ontslagen, maakt me inderdaad erg blij. Ik weet dat ze hem zullen vervangen door iemand die vergelijkbaar monsterlijk is. Maar Carlson is een bijzonder gruwelijk monster en zijn vertrek is goed nieuws voor waarheid, democratie en vrouwen.

De onmiddellijke reactie op het nieuws: dit moet weer een schoen zijn om te vallen na de massale schikking van $ 787 miljoen van het Dominion Voting Systems-proces door het netwerk. De ontdekking voorafgaand aan het proces bevatte een hoop belastend en gênant materiaal van Tucker, dat wild varieerde tussen het bashen van Donald Trump – “Ik haat hem hartstochtelijk” – en proberen Fox-collega’s te laten ontslaan omdat ze de waarheid spraken over Trump’s gestolen verkiezingsleugens. De Washington Post meldde dat zijn teksten harde kritiek bevatten op het management van Fox. Waarschijnlijk in zijn voordeel, althans voor Rupert Murdoch, waren sms’jes waaruit bleek dat hij zich zorgen maakte over de koersdaling van het bedrijf nadat hij Biden tot legitieme winnaar van de verkiezingen had uitgeroepen en (soms) de leugens van Trump had ontkracht.

Maar toen het nieuws bekend werd, dacht ik meteen aan een andere rechtszaak tegen Fox, van voormalig Carlson-producer Abby Grossberg. Twee proeven zelfs. Ze beweerde niet alleen dat ze was opgezet door de advocaten van Fox om (tenminste) haar Dominion-afzetting te verdoezelen en mogelijk de verantwoordelijkheid op zich te nemen voor de leugens van het netwerk; ze beschuldigde het netwerk en Carlson ook van het koesteren van een gruwelijk seksistische ‘giftige werkplek’.

“Vrouwen zijn geobjectiveerd”, vertelde ze vorige maand aan NBC News. “Het was een spel. Het was een sport. Vrouwelijke politici die in de show verschenen, werden bespot. Er waren discussies over met wie ze het liefst naar bed gingen. House Speaker Nancy Pelosi in een bikini, volgens de rechtszaak van Grossberg.

“Ik bereikte een breekpunt waar de intimidatie zo erg was dat ik een crisislijn belde. Ik dacht dat ik gewoon voor een auto kon lopen en morgen niet naar mijn werk hoefde”, zei Grossberg.

“Ze werd onderworpen aan een van de meest verachtelijke en giftige werkomgevingen die ik in mijn 30 jaar praktijk heb gezien,” Dat heeft de advocaat van Grossberg vrijdag tegen MSNBC gezegd. “Het C-woord…werd uitgewisseld als hallo.”

Het vertrek van Carlson werd de volgende werkdag aangekondigd. Een connectie? Alleen de intuïtie van vrouwen.

Waarom vind ik Grossbergs beschuldigingen van vrouwenhaat op de werkvloer gemakkelijk te geloven? Omdat, zoals ik al eerder schreef, Carlson me het C-woord noemde in een interview met a Woonkamer stagiaire, toen ik hoofdredacteur was, in 2010.[ad_2]