[ad_1]

Lilia Vu maakte een birdie op de eerste hole van de play-offs en won daarmee haar eerste major op het Chevron Championship nadat landgenote Angel Yin zondag haar naderingsschot in het water sloeg.

Yin’s tweede schot kwam kort en links en spatte in de vijver die de par-5 18e hole bewaakte, en Vu raakte zijn nadering net over de green. Vu ging met de putter vanaf de green en kwam ver te kort, maar ze bekeerde zich van ongeveer 3 meter voor de overwinning.

De 25-jarige Californiër won voor de tweede keer de LPGA Tour en nam een ​​feestelijke sprong in de vijver, een traditie ontleend aan de voormalige locatie van dat toernooi in Mission Hills in de Californische woestijn.

Vu maakte een birdie op zijn laatste twee holes voor een 4-under 68 en een vierdaags totaal van 10-under 278 in Carlton Woods, waarna hij wachtte tot andere kanshebbers – waaronder Yin – het niet zouden doen.

Maar Yin, na bogeys op de 16e en 17e hole, maakte een birdie op de 18e om de play-offs af te dwingen.

Vu speelde bij UCLA, maar overwoog het spel te verlaten na een moeizame start van zijn professionele carrière. Het hergroepeerde zich en won drie keer op het Epson-ontwikkelingscircuit in 2021, had daarna een sterk 2022 voordat het in februari doorbrak met een overwinning op de Honda LPGA Thailand.

De Canadese Maddie Szeryk eindigde op een gedeelde 18e plaats op minder dan 2, terwijl Brooke Henderson uit Smiths Falls, Ont., Op een gedeelde 23e plaats eindigde.[ad_2]