[ad_1]

Adam geturfd in actie
Peaty won tijdens zijn carrière gouden medailles bij elk groot kampioenschap

De Britse drievoudig Olympisch zwemkampioen Adam Peaty zegt dat hij in een “zelfvernietigende spiraal” zit, maar hoopt dat hij er aan de andere kant uit zal komen.

De 28-jarige speler stapte uit van de Britse kampioenschappen eerder deze maand, daarbij verwijzend naar psychische problemen.

Het was niet inbegrepen in de selectie van Groot-Brittannië voor de wereldkampioenschappen zwemmen in juli.

“Ik ben in een zelfdestructieve spiraal terechtgekomen, wat ik niet verlegen ben om te zeggen omdat ik een mens ben”, vertelde hij aan The Times.

“Ik kwam op een punt in mijn carrière waarop ik me niet meer mezelf voelde. Ik voelde me niet gelukkig met zwemmen en ik voelde me niet gelukkig met hardlopen, mijn grootste liefde in de sport.

“Ik had mijn hand op een zelfvernietigingsknop, want als ik niet het gewenste resultaat krijg, vernietig ik mezelf.”

Peaty, die nog steeds van plan is om deel te nemen aan de Olympische Spelen van volgend jaar in Parijs, heeft eerder gesproken over periodes van depressie en alcoholproblemen, waarvan hij toegeeft dat ze vorig jaar verergerden toen hij worstelde met pijn, motivatie en het verbreken van zijn relatie met de moeder van zijn jonge. zoon.

Hij werd ook gediagnosticeerd met Attention Deficit Hyperactivity Disorder (ADHD).

Hij voegde eraan toe: “Het is een ongelooflijk eenzame reis geweest. De duivel op mijn schouder [says]’Je mist het leven, je bent niet goed genoeg, je hebt een borrel nodig, je kunt niet hebben wat je wilt, je kunt niet gelukkig zijn’.

“Sommige dagen voel je je goed en hoef je niet te reageren; sommige dagen voel je je vreselijk, dus je moet reageren en er doorheen komen.”

Peaty domineerde bijna tien jaar lang haar schoolslagevenementen en verdedigde met succes haar titel op de 100 meter op de Olympische Spelen van Tokio in 2021, nadat ze eerder dat jaar een record had neergezet voor de 20 snelste tijden in het verhaal over afstand.

Tijdens zijn carrière won hij ook acht gouden medailles van het Wereldkampioenschap, 17 gouden medailles van het Europees Kampioenschap en vier gouden medailles van de Commonwealth Games.

Maar vorig jaar miste hij in Birmingham goud op de 100 meter. eindigde als vierde achter James Wilby na een gebroken voet in de opbouw.

Hoewel zijn wereldrecord bijna een seconde sneller is dan wie dan ook ooit heeft gezwommen, geeft hij toe dat het nastreven van die perfectie zijn tol eist.

“Ieder weldenkend mens weet dat 18 jaar oud die hetzelfde doet, eigenlijk gek is”, zei hij. “Jaar na jaar proberen kleine marges te vinden, proberen 0,1% te vinden.

“De toewijding en de opoffering – de weekenden en al je tijd wordt besteed aan het nastreven van dit doel voor deze ene kans op Olympische glorie. van ons.

“Een derde? Het is heel raar dat we het doen, maar ik ben er nog steeds. De enige reden dat ik er tot nu toe in competitie van ben weggelopen, is omdat ik niet weet waarom ik het nog steeds doe, om eerlijk te zijn.” .

“Ik weet niet waarom ik het nog steeds moeilijk heb. Het positieve is dat ik daar een ‘waarom’ merkte. Ik ben op zoek naar het antwoord.”

Als u bent getroffen door de problemen die in dit artikel worden genoemd, is er informatie en ondersteuning beschikbaar. BBC-actielijn.

Via de BBC-bannerVia de BBC-voettekst

[ad_2]