[ad_1]

De National Park Service overtrad haar eigen regels door een exorbitant deel van haar parkonderhoudsgeld naar het district van voormalig House Speaker Nancy Pelosi te sturen – inclusief de volledige $ 200 miljoen die het Congres vorig jaar in de begroting en klimaatrekening had opgenomen.

Directeur Charles F. Sams onthulde aan het Congres dat hij was opgedragen door hoge functionarissen van het ministerie van Binnenlandse Zaken om ervoor te zorgen dat het Presidio, een park dat eigendom is van mevr. Pelosi District kreeg het geld. Hij kreeg te horen dat ze concludeerden dat dit de bedoeling was van het Congres toen het de $ 200 miljoen toekende – ook al zei de wet dat niet.

De heer Sams gaf vorige week toe dat de uitgaven in strijd waren met verschillende normen van zijn bureau door geld naar de machtige democraat te sturen.

Gecombineerd met een paar andere projecten, heeft mevr. Het Pelosi-district liep weg met bijna een kwart van het totale bedrag dat vorig jaar door het Congres was goedgekeurd om de onderhoudsachterstand op Park Service-locaties te verminderen, aldus GOP-wetgevers. Er zijn 435 districten, dus een kwart van het geld krijgen zou echt onevenredig zijn.

“NPS betekent voor ons de National Park Service. We maken ons grote zorgen dat dit de afdeling Nancy Parks is geworden ”, aldus de vertegenwoordiger. De Republikein Tom Tiffany uit Wisconsin vertelde het aan minister van Binnenlandse Zaken Deb Haaland.

Vertegenwoordiger Bruce Westerman, voorzitter van de commissie voor natuurlijke hulpbronnen, zei dat mevrouw Pelosi probeerde het geld op te nemen in de klimaatbegroting, officieel bekend als de Inflation Reduction Act, maar dat het werd teruggedraaid vanwege “sterke bezwaren” van andere wetgevers.

Hij schrok dus toen het geld toch naar het project ging.

“De perceptie is dat het een uitbetaling was voor president Pelosi”, zei de Republikein uit Arkansas.

SP. Haaland suggereerde dat ze door dit alles nijdig was.

“Ik wil u verzekeren dat we de wet volgen in alles wat we doen. Ik kan op dit moment niet ingaan op de specifieke kenmerken van de situatie”, zei ze.

Het Presidio is een voormalige militaire basis direct aan de Golden Gate Bridge die is omgetoverd tot een juweel van een park, met een mix van landschappen en commerciële attracties zoals een golfbaan, luxe hotels, winkels en restaurants.musea.

De parkdienst onderhoudt het kustgebied terwijl de Presidio Trust, een federaal agentschap, het commerciële gebied beheert.

Mevrouw Pelosi District ontving ook 63,6 miljoen dollar van de Park Service voor Alcatraz, een voormalige gevangenis op een eiland, en 102,3 miljoen dollar voor het San Francisco Maritime National Historical Park.

In het fiscale jaar 2023 heeft het Congres $ 1,5 miljard toegewezen aan de Park Service om te werken aan lopende onderhoudsprojecten. De 365,9 miljoen dollar die naar mevr. Pelosi District is goed voor 24% van het totaal.

Als de $ 1,5 miljard in plaats daarvan gelijkelijk was verdeeld over de 435 congresdistricten, zou ze zijn weggelopen met minder dan $ 3,5 miljoen.

De betalingen roepen grote vragen op over overheidsuitgaven en besluitvorming.

Het congres autoriseert uitgaven en kan, wanneer het wil, precies specificeren waar het geld naartoe moet. Dit worden meestal “opdrachten” genoemd.

Maar vaker wel dan niet, autoriseert het Congres potten met geld voor een bepaald doel en vertrouwt het vervolgens op een bureau om een ​​eerlijk proces te volgen om te beslissen wie wat krijgt.

Er waren allerlei eigenaardigheden over hoe de Presidio de rij oversloeg.

De heer Sams gaf toe dat de Park Service de geldnormen voor onderhoud niet volgde, die het Congres uiteenzette in de Great American Outdoors Act, toen het het geld naar mevrouw The Ward of Pelosi stuurde.

De uitgaven werden voor het eerst aangekondigd door mevrouw Pelosi in een persbericht van haar congresbureau in februari, en de mensen die de site runnen, hebben haar persbericht gewoon gekopieerd. De heer Sams gaf toe dat dit ongehoord was voor de uitgaven van Park Service.

Hij zei ook dat hij geen ander persbericht van Park Service kon bedenken met “partijdige aanvallen die oorspronkelijk waren uitgegeven door een congresbureau”.

Hij zei dat toen hij onlangs het Presidio bezocht, er ongeveer $ 400 miljoen aan onderhoudsprojecten waren.

De heer Westerman wierp tegen dat toen de Presidio werd toegevoegd aan de Park Service-holdings, het verondersteld werd financieel zelfvoorzienend te zijn.

Het kantoor van mevrouw Pelosi reageerde niet op een verzoek om dit verhaal.

Afgevaardigde Joe Neguse zei vorige week tijdens de getuigenis van de heer Sams dat de Park Service waarschijnlijk in elke staat zal uitgeven aan uitgestelde onderhoudsprojecten tegen de tijd dat het GAOA-geld volledig is uitgegeven.

De Colorado-democraat suggereerde dat het verkeerd was om het project van mevrouw Pelosi aan te nemen. Maar hij kon niet uitleggen waarom ze zo’n groot deel van het beschikbare geld kreeg.

“Ik ga de statistieken bekijken die je vandaag hebt verstrekt”, zei hij tegen de Republikeinen. “Waar ik het niet mee eens ben, is de karakterisering dat deze projecten slechts in één district worden gefinancierd.”

Maar de Republikeinen zeiden dat zelfs de manier waarop het Presidio zegt dat het het geld zal gebruiken, lijkt te breken met het Park Service-beleid.

Het Presidio pochte dat het geld zal worden gebruikt om het “een park zonder klimaatimpact” te maken. De heer Sams zei dat de Park Service dit niet als een legitiem gebruik van uitgesteld onderhoudsgeld beschouwde.

De heer Sams getuigde dat het een assistent-secretaris was van het ministerie van Binnenlandse Zaken, die toezicht houdt op de parkafdeling, die hem beval het geld uit te geven aan mevrouw Sams. De wijk Pelosi.

Republikeinen stuurden vrijdag een brief naar Shannon A. Estenoz, adjunct-secretaris van Visserij, Natuur en Parken, waarin ze haar vroegen de besluitvorming toe te lichten.

Het ministerie van Binnenlandse Zaken heeft niet gereageerd op een verzoek om commentaar.[ad_2]