[ad_1]

Een voormalige professor is naar verluidt ontslagen uit een katholiek seminarie nadat hij had aangeboden om vrouwen te vliegen naar staten die abortussen toestaan ​​nadat het Hooggerechtshof Roe v. Wade vorig jaar, volgens The Guardian.

Greg Williams, piloot en voormalig professor aan het St. Joseph Seminary College in Louisiana, postte op Facebook na de beslissing van het Hooggerechtshof in Dobbs v. Jackson Women’s Health Organization haar loodsdiensten aanbieden aan alle vrouwen die zich in een staat bevonden waar abortus verboden was, als gevolg naar de Voogd. Williams werd naar verluidt op 5 juli 2022 geïnformeerd dat hij was ontslagen uit zijn functie bij St. Joseph wegens het schenden van de voorwaarden van zijn contract door “openbaar en opzettelijk te verdedigen[ing] een standpunt dat in strijd is met de officiële leer van de katholieke kerk. (GERELATEERD: Meerderheid Amerikanen is tegen beperkingen op abortuspillen: POLL)

“Het is een hel van een ding om te hebben [the church] er is een officiële brief naar mij gestuurd waarin staat dat ik een gruwelijke fout bega’, zei Williams tegen de Guardian. ‘Het is alsof – waar heb je het over?

WASHINGTON, DC - 20 JANUARI: Anti-abortus- en abortusrechtenactivisten demonstreren tijdens de 50e jaarlijkse March for Life-bijeenkomst buiten het Hooggerechtshof van de Verenigde Staten op 20 januari 2023 in Washington, DC.  Anti-abortusactivisten woonden de jaarlijkse mars bij om als eerste op te treden in een

WASHINGTON, DC – 20 JANUARI: Anti-abortus- en abortusrechtenactivisten demonstreren tijdens de 50e jaarlijkse March for Life-bijeenkomst buiten het Hooggerechtshof van de Verenigde Staten op 20 januari 2023 in Washington, DC. (Foto door Chip Somodevilla/Getty Images)

Williams, die ook piloot is, plaatste op 28 juni een bericht op zijn persoonlijke Facebook-account. 28 die haar diensten aanbiedt aan vrouwen die abortus zoeken, aldus The Guardian.

“Als vrouwen een onverwachte reis naar het zuiden moeten maken, naar bijvoorbeeld Illinois, New Mexico of Virginia om redenen die mij niet aangaan, kan ik zorgen voor privé, veilig luchtvervoer dat je daar brengt. waar je heen moet en dezelfde dag terug voor een prijs die voor jou werkt”, schreef Williams.

De voormalige vrijwillige professor voor Pilots for Patients, die gratis vluchten aanbiedt aan mensen die moeten reizen voor hun medische procedures, vertelde een PFP-woordvoerder echter in een voorbereide verklaring aan de Daily Caller News Foundation dat Williams “deze vluchten alleen uitvoert en niet onder Piloten voor patiënten.

“PFP-missies omvatten geen missies voor abortussen, we richten ons op patiënten die diagnose en behandeling voor ziekten nodig hebben”, zei de PFP-woordvoerder. “PFP heeft geen controle over de piloten of hun vluchten buiten de PFP-missie.”

Williams vertelde de Guardian dat hij wenste dat de abortus niet nodig was. [b]maar dat is gewoon niet de wereld waarin we leven”, en legde uit dat hij vond dat het niet aan hem als man was om te beslissen of een vrouw een abortus zou moeten ondergaan. Een week nadat hij de post had gemaakt, ontving Williams, die zeven jaar op het seminarie had gewerkt, naar verluidt een brief van St. Joseph’s president Gregory Boquet waarin hij hem informeerde dat zijn post in strijd was met het schoolbeleid en “[t]Het besluit is om uw dienstverband… met onmiddellijke ingang te beëindigen.

De katholieke kerk is vrij uitgesproken over haar verzet tegen abortus, meest recentelijk nadat paus Franciscus abortusdokters vergeleek met huurmoordenaars en zei dat ‘abortus zo’n diepe stempel drukt op een vrouw’ tijdens een Disney+ special eerder deze maand.

Williams voerde aan dat het standpunt van het seminarie ironisch was en zei dat zijn ontslag hem had belet “een gezin te stichten”, aldus The Guardian.

“Ik ben mijn baan kwijtgeraakt … ik kan het me niet veroorloven”, zei Williams. ‘Pro-life bedoel je? Ze hebben mij en mijn vrouw er letterlijk van weerhouden een gezin te stichten.

Een woordvoerder van St. Joseph’s vertelde DCNF dat het seminar “geen commentaar geeft op personeelszaken”.

Williams was niet direct bereikbaar voor commentaar.

Alle inhoud die is gemaakt door de Daily Caller News Foundation, een onafhankelijke, onpartijdige nieuwsdienst, is gratis beschikbaar voor elke legitieme nieuwsuitgever die een groot publiek kan bereiken. Alle opnieuw geposte artikelen moeten ons logo, de naamregel van onze verslaggever en DCNF-lidmaatschap bevatten. Neem voor vragen over onze richtlijnen of samenwerking met ons contact op met licensing@dailycallernewsfoundation.org.[ad_2]