[ad_1]

Sommige advocaten en een handvol congresdemocraten, waaronder Johnson, gingen verder en riepen Thomas op om af te treden. Democraten in het Congres hebben echter weinig manieren om Thomas of de rechtbank onder druk te zetten om iets te doen.

Republikeinen hebben Thomas tot nu toe gesteund en controleren zowel het Huis van Afgevaardigden als 49 Senaatszetels. Senaatsdemocraten kunnen Roberts of Thomas momenteel niet dagvaarden om te getuigen zonder de hulp van Republikeinen, aangezien ze vanwege de afwezigheid van de senator geen meerderheid hebben in de rechterlijke commissie. Dianne Feinstein, D-Californië.

Feinstein is sinds februari afwezig in de kamer en de Republikeinen hebben een poging geblokkeerd om haar tijdelijk in het panel te vervangen.

Thomas verdedigde zijn beslissing om de reizen niet bekend te maken, maar hij gaf geen verklaring af over het gebrek aan openbaarmaking van de onroerendgoedtransactie.

Zijn reisverklaring noemde een uitzondering op de normale openbaarmakingsregels en verwees naar Crow en zijn vrouw als “een van onze dierbaarste vrienden, en we zijn al meer dan vijfentwintig jaar vrienden”. Als vrienden zijn we in de meer dan een kwart eeuw dat we ze kennen op verschillende familie-uitstapjes met hen mee geweest.”

[ad_2]