[ad_1]

Tottenham’s ergste Premier League-nederlaag sinds 2013 leidde tot meer woede onder fans over de toestand van hun club.

President Daniel Levy krijgt de meeste schuld; De vernedering van Tottenham al na 21 minuten met 5-0 achter tegen Newcastle gezien als het hoogtepunt van een reeks rampzalige beslissingen die teruggaan tot het besluit om Mauricio Pochettino in november 2019 te ontslaan – minder dan zes maanden nadat Spurs de finale van de Champions League bereikte.

Sommigen roepen zaakwaarnemer Cristian Stellini – die de leiding heeft gekregen nadat Antonio Conte vorige maand vertrok – op om te vertrekken, waardoor Ryan Mason mogelijk de leiding krijgt over de laatste zes wedstrijden van het seizoen.

Het is een grote oproep. Theoretisch heeft Tottenham nog steeds een kans om op een Champions League-plaats te eindigen, hoewel realistisch gezien, na de puinhoop in St James’ Park, weinigen verwachten dat dat werkelijkheid wordt.

Aangezien ze echter vijfde blijven, zitten Aston Villa, Liverpool en Brighton hen allemaal op de hielen in de strijd om Europese kwalificatie.

Na de halve finales van de FA Cup dit weekend betekent de zevende plaats een plaats in de Europa Conference League, terwijl de vijfde en zesde plaats naar de Europa League gaan. De laatste keer dat Tottenham-fans geen Europees voetbal hadden om naar uit te kijken, was in 2009-2010.

Wat zullen we nu doen?

Wat zijn de vele problemen?

De belangrijkste vraag is wie Levy nu voorziet van voetbalexpertise om hem te helpen bij het besluitvormingsproces.

Opmerkelijk genoeg zit Tottenham nu zonder manager voor hun heren- of damesteam. Hun algemeen directeur voetbal, Fabio Paratici, afgelopen week gestopt nadat hij zijn beroep tegen zijn wereldwijde voetbalverbod had verloren, opgelegd nadat Juventus, waar hij sportief directeur en CEO was, schuldig was bevonden aan valse boekhouding.

Paritici’s schorsing van 30 maanden werd in eerste instantie opgelegd door de Italiaanse autoriteiten in januari. Het werd pas in maart wereldwijd uitgebreid door de FIFA, hoewel dat waarschijnlijk nog steeds zou gebeuren.

Toch beweerde Tottenham dat de statusverandering van Paritici volkomen onverwacht was en dat ze geen idee hadden dat het zou gebeuren.

Dit werd nog verergerd door het feit dat de Italiaan 24 uur eerder was aangeprezen als het publieke gezicht van de club, toen hij uitgebreid op de website van de club sprak over het vertrek van Conte, waarin hij zei dat Tottenham “gefocust en ongeduldig” was. rest van de campagne.

Wie vervangt Conté?

Het is duidelijk dat Tottenham Hotspur geen contact heeft gehad met Pochettino, die door de meerderheid van de supporters met open armen zou worden ontvangen.

Levy’s topmanagementbenoemingen – Martin Jol, Harry Redknapp en Pochettino – zijn enigszins onder de radar gebleven. Stellaire namen, Jose Mourinho en Conte als de twee meest recente voorbeelden, vielen niet in goede aarde.

In de nasleep van het ontslag van Mourinho, minder dan een week voordat Tottenham verloor van Manchester City in de finale van de Carabao Cup, sprak Levy over zijn terugkeer in het ‘DNA’ van de club.

Dit is vermoedelijk gecentreerd rond vrij stromend aanvallend voetbal dat voor opwinding zorgt. De twee leidinggevende benoemingen sindsdien zijn Conte en daarvoor Nuno Espirito Santo, de voormalige Wolves-baas die werd gekozen na een langdurige zoektocht waarbij kandidaten werden overwogen en afgewezen, in het geval van Gennaro Gattuso, nadat onvoldoende due diligence was gedaan op zijn achtergrond.

Namen die nu worden genoemd, zijn Julian Nagelsmann, die onlangs werd ontslagen door Bayern München en die zich heeft teruggetrokken uit de race om Graham Potter te vervangen bij Chelsea, en Luis Enrique, die de post in Spanje verliet na de WK-finale van dit jaar en faalde op clubniveau . .sinds 2017.

Er is ook Brendan Rodgers, die Leicester eerder deze maand verliet na een vreselijk seizoen, en Potter, van wie sommigen zeggen dat hij buiten zijn bereik lag bij Chelsea, terwijl anderen de voormalige baas van Brighton zien als een mislukking in een onmogelijke klus. Potters vervanger bij de Amex, Roberto de Zerbi, heeft ook zijn bewonderaars.

Hoe zit het met de ploeg?

Elf maanden geleden kwamen de eigenaren van Tottenham een ​​’kapitaalverhoging’ van £150 miljoen overeen voor de club.

Het werd gezien als een geldbedrag dat Conte kon gebruiken om van een team dat net door de Champions League was geglipt kanshebbers te maken.

Het geld is besteed, ja, maar weinigen zullen zeggen dat het goed besteed is. De Braziliaanse aanvaller Richarlison werd getekend voor £ 60 miljoen, maar presteerde niet consistent op het hoogste niveau, terwijl £ 25 miljoen middenvelder Yves Bissouma indruk maakte bij Brighton maar inconsistent was voor Spurs. De Argentijnse verdediger Cristian Romero was beter maar zijn onstuimigheid is soms een handicap.

Er zijn veel spelers in het Tottenham-team die niet voldoen aan de eisen van de club, maar hoeveel zouden de transfersom kunnen krijgen om een ​​teamherstelprogramma te financieren?

Het contract van Son Heung-min loopt tot 2025, maar de vorm van de Zuid-Koreaan is dit seizoen naar zijn gebruikelijke hoge maatstaven erg slecht. Hij zei zelfs dat hij zich ‘verantwoordelijk’ voelde voor het vertrek van Conte ‘omdat ik de club niet zoveel heb geholpen’.

En dat brengt ons onvermijdelijk bij Harry Kane.

De Engelse schipper gaat bijna het laatste jaar van zijn huidige contract in. Veel clubs, waaronder Manchester United, zouden geïnteresseerd zijn als Levy uiteindelijk met pensioen gaat en de 29-jarige laat gaan.

Maar is dit, gezien de negativiteit die al rond de club bestaat, iets dat Levy zou kunnen overwegen?

De problemen bij Tottenham zijn gemakkelijk te identificeren. Oplossingen vinden is veel moeilijker.

Hoe Tottenham te volgen op de BBC-bannerVoettekst van Tottenham-banner

[ad_2]