[ad_1]

WASHINGTON – President Joe Biden is van plan om maandag in het Witte Huis de drie wetgevers van Tennessee te verwelkomen die zijn uitgezet wegens deelname aan wapenbeheersingsprotesten in hun staatshuis.

De aflevering veranderde wetgevers, bekend als de “Tennessee Three”, in democratische helden. Vice-president Kamala Harris reisde eerder deze maand al naar Nashville om haar steun te betuigen.

Het protest bij het Statehouse kwam dagen na de schietpartij op de Covenant School, een particuliere christelijke school waar drie kinderen en drie volwassenen werden gedood. De drie wetgevers – Rep. Justin Pearson, vertegenwoordiger van Justin Jones en Rep. Gloria Johnson – benaderde de voorkant van de zaal met een megafoon terwijl demonstranten de galerijen vulden.

Republikeinen die de wetgevende macht van Tennessee controleren, hebben opgeroepen tot hun uitzetting omdat ze de procedures van het Huis hebben verstoord. Pearson en Jones, beiden zwart, werden van school gestuurd, terwijl Johnson dat niet was.

Pearson en Jones werden later op interim-basis hersteld door lokale functionarissen, en ze zijn van plan om deel te nemen aan speciale verkiezingen om hun ambtstermijn te voltooien.

De perssecretaris van het Witte Huis, Karine Jean-Pierre, zei vorige week dat Biden “trots” en “dankbaar” was om te zien dat de drie staatsfunctionarissen opriepen tot strengere wapenbeperkingen, in het bijzonder een verbod op zogenaamde aanvalswapens.

In een telefoongesprek eerder deze maand bedankte Biden hen “om zich uit te spreken en sterk te staan, en heel duidelijk te zijn over wat nodig is om hun gemeenschappen te beschermen”, zei Jean-Pierre.

Copyright © 2023 The Washington Times, LLC.[ad_2]