[ad_1]

president Jo Biden misschien 48 uur na de bekendmaking van zijn kandidatuur voor herverkiezing. Maar bijna 3 op de 4 Amerikanen hopen dat hij op het laatste moment van gedachten verandert.

Volgens een nieuwe peiling zondag vrijgegeven door NBC News, wil 70% van de Amerikanen niet dat Biden zich kandidaat stelt voor een tweede termijn, vergeleken met slechts 26% die dat wel doet. Van degenen die niet willen dat de 80-jarige president een tweede termijn nastreeft, noemt 69% leeftijd als reden, en 48% noemt het een “belangrijke” reden.

Erger nog voor Biden, uit het nieuwe onderzoek blijkt dat hij een sterke kans maakt bij de algemene verkiezingen. Uit de NBC-peiling blijkt dat 41% van de Amerikanen van plan is om in 2024 op Biden te stemmen, vergeleken met 47% die zegt de Republikeinse kandidaat te zullen steunen.

Als er een zilveren randje is aan de sombere cijfers van Biden, is het dat hij nog steeds populairder is dan zijn meest waarschijnlijke tegenstander voor 2024. Over het algemeen heeft 38% een positieve mening over Joe Biden, vergeleken met 48% die een negatieve mening heeft. En hoewel die cijfers normaal gesproken de dood zouden kunnen betekenen van een zittende president die op zoek is naar een tweede ambtstermijn, zijn ze aanzienlijk beter dan die van de voormalige president. donald troef – waarvan slechts 34% van de Amerikanen een positieve mening heeft, tegenover 53% die een negatieve mening heeft.

Toch lijkt een Biden-run officieel te worden. Meerdere stopcontacten zelfs melden dat de president dinsdag zijn kandidatuur voor herverkiezing bekendmaakt.

Heb je een tip die we moeten weten? advies@mediaite.com[ad_2]