[ad_1]

Colorado Avalanche-sterverdediger Cale Makar werd dinsdag door de NHL voor één wedstrijd geschorst vanwege zijn treffer tegen Jared McCann uit Seattle in de eerste periode van een Game 4-nederlaag tegen de Kraken.

Makar, vorig jaar winnaar van de Conn Smythe Trophy als MVP van de play-offs, zal woensdagavond toeschouwer zijn in Game 5 met een gelijkspel op 2-2. Het Department of Player Safety van de NHL maakte de schorsing bekend na een hoorzitting met Makar.

De hoofdcoach van Seattle, Dave Hakstol, zei dat McCann na de 3-2 overwinning van de Kraken op maandagavond Game 5 zou missen en waarschijnlijk langer out zou zijn. Hij specificeerde de blessure van McCann niet.

In een video waarin de schorsing werd aangekondigd, noemde de competitie het een “lichaamscontrole van een kwetsbare speler”.

“Makar voltooit dit schot ruim buiten het raam dat een check mag voltooien”, aldus de competitie. “Bovendien is het duidelijk dat Makar weet dat McCann niet in het bezit is van de puck wanneer hij besluit die treffer te gooien.”

De schorsing is een nieuwe klap voor de Avalanche, die om persoonlijke redenen de laatste twee wedstrijden zonder aanvaller Valeri Nichushkin speelde en een groot deel van het seizoen werd geplaagd door aanzienlijke blessures.

Makar leidde Colorado in ijstijd in de serie, met een gemiddelde van 25 minuten en 15 seconden per wedstrijd en speelde maandagavond bijna 27 minuten. Hij heeft één doelpunt en drie punten in de eerste vier wedstrijden.

Geweigerd tijdens een ontsnappingspoging

Makar heeft sinds zijn NHL-debuut in 2019 nooit een boete of schorsing gekregen.

De treffer kwam halverwege de eerste periode toen McCann een korte ontsnapping probeerde. Zijn schot werd gestopt door de Colorado-doelverdediger Alexandar Georgiev, die de puck over het glas in het net ging.

McCann leek niet voorbereid op de treffer van Makar, waardoor Seattle’s topscorer van het reguliere seizoen enkele minuten op het ijs bleef en hulp nodig had om naar de bank te gaan.

Makar, geboren in Calgary, zei dat hij niet wist waar de puck was toen hij de bal raakte. Makar kreeg aanvankelijk een major penalty van vijf minuten, maar die werd na een beoordeling teruggebracht tot een minor penalty van twee minuten wegens inmenging.

“Het is jammer. Ik wil de jongens nooit pijn doen. Ik hoop dat het goed met hem gaat”, zei Makar na de wedstrijd. “Ik had niet het gevoel dat ik het zo hard probeerde af te maken, maar ik heb het gevoel dat als ik in dat scenario zat, ze precies hetzelfde zouden hebben gedaan. Ik probeer niemand te kwetsen. .”

Dit is de tweede schorsing van deze play-offs. Michael Bunting uit Toronto kreeg drie games voor een illegale check om Erik Cernak van Tampa Bay te verslaan in Game 1 van de serie. Cernak blijft uitgeschakeld voor Game 5 op donderdagavond, terwijl Bunting in aanmerking komt om terug te keren.[ad_2]