[ad_1]

Hoewel Whit Merrifield dit seizoen elke wedstrijd het honk heeft geraakt, denkt hij dat hij meer kan doen voor de Toronto Blue Jays.

Cavan Biggio’s three-run homer bezorgde Toronto maandag een 5-2 overwinning op de worstelende Chicago White Sox. Merrifield voelde zich “redelijk goed” nadat hij zijn scorereeks had verlengd met een RBI-brace en twee keer vier wijd, maar hij heeft nog steeds zijn bedenkingen bij zijn spel dit jaar.

“Ik ben nog steeds niet waar ik wil zijn, maar ik sta op het punt er doorheen te komen, heb ik zin”, zei Merrifield, die zijn slaggemiddelde verbeterde naar .317. “Ik hou van het soort werk dat ik doe en waar ik ben.

“Ik ga er niet te veel op ingaan, maar mijn spel is dat als ik het niet goed doe, ik toch productief kan zijn.”

Biggio’s homer en Merrifield’s brace scoorden beiden de vierde inning toen Toronto (14-9) back-to-back games won. Matt Chapman voegde een late RBI-tweehonkslag toe in de zevende nadat hij bijna een solo-homer had geslagen in de vierde.

Merrifield zei dat diepte de grootste kracht van de Blue Jays is.

“Hoewel ik me niet geweldig voel, kan ik andere dingen doen om bij te dragen”, zei Merrifield, die 19 hits, zes keer vier wijd en één hit per worp in zijn streak heeft. “Het is zo geweldig om met deze formatie te spelen. Dit spul is besmettelijk.”

Bassitt komt naar buiten met beklemming in zijn rug

Chris Bassitt (3-2) stond slechts twee runs toe op drie honkslagen en drie keer vier wijd, waarbij hij vier strikeouts noteerde in 6 1/3 innings voordat hij de wedstrijd verliet met een verrekking in zijn onderrug. De kwaliteitsstart verlaagde de ERA van Bassitt van 5,40 naar 4,82.

“Mijn rechterkant was de hele wedstrijd een beetje krap. Het was niet alsof een worp me greep. Het was tijdens de opwarming van de bullpen”, zei Bassitt. “Het was gewoon” oké, laten we naar 100 pitches gaan en we zijn klaar om te gaan.

“Ik heb de hele wedstrijd geen enkele dreiging van een blessure gevoeld.”

Verlichters Zach Pop uit Brampton, Ont., Tim Mayza en Jordan Romano uit Markham, Ont., Maakten de wedstrijd af en Romano maakte zijn achtste redding van het seizoen.

Andrew Vaughn’s two-run brace in de derde was alles wat Chicago (7-16) kon aanvallen in zijn vijfde opeenvolgende nederlaag.

“We moeten hier doorheen komen. Honkbal is zwaar”, zei Vaughn. “Er zullen strepen zijn waar alles gewoon niet klikt. Daar gaan we nu doorheen.”

Veteraan Lance Lynn (0-3) stond vier punten toe op vijf honkslagen en drie keer vier wijd in vijf innings werk, met vier strikeouts. Gregory Santos, Keynan Middleton en Jake Diekman verlieten de White Sox-bullpen, waarbij Middleton een punt liet vallen.

“Hij is geen leuke slagbeurt voor mij. Om de een of andere reden pak ik de bal niet goed op tegen hem”, zei Merrifield over Lynn. “Dus ik was vandaag opgewonden om hem zeker in het kwadraat te krijgen, want hij kreeg mijn nummer vaak.”

Vaughn’s line drive naar het middenveld gaf Luis Robert Jr. en Andrew Benintendi ruimschoots de tijd om als derde naar huis te rennen.

Chapman tilde de 26.293 aanwezige fans op met een steekpass, maar Robert ving hem net over de nieuwe onderste muur van het middenveld bij Rogers Centre. Chapman’s treffer reisde 404 voet, met een dode hoek nu 400 van de thuisplaat.

De teleurstelling van deze bijna-homerun leek de aanval van Toronto wakker te schudden.

Alejandro Kirk ging de volgende slagbeurt in, waarna Brandon Belt rechts koos. Merrifield stuurde een stuiterende brace langs de linker veldlijn om Kirk te scoren en de voorsprong van Chicago terug te brengen tot één.

Biggio lanceerde toen een schot van 362 voet diep in het rechterveld. Zijn tweede van het seizoen bezorgde de Blue Jays een 4-2 voorsprong.

Misschien nog indrukwekkender, een fan ving Biggio’s homerun-bal in zijn bier nadat deze van een hoge tafel stuiterde in de nieuwe rechterveldbrug die deel uitmaakte van de renovatie buiten het seizoen in het Rogers Centre.

Chapman ving zijn homerun drie innings later en plaatste de bal net over Benintendi’s hoofd aan de linkerkant voor een brace die scoorde Vladimir Guerrero Jr., voor een 5-2 voorsprong na zeven.[ad_2]