[ad_1]

Democraten springen in op het plan van de House GOP om ongebruikte pandemische hulp terug te vorderen in hun schuldlimietrekening, en geven de schuld aan de verhuizing voor het kwetsen van instanties die afhankelijk zijn van die financiering, waaronder het Department of Veterans Affairs.

Het wetsvoorstel, dat president Kevin McCarthy van R-Californië deze week hoopt in te dienen, zou 72 miljard dollar aan niet-toegezegde pandemische hulp annuleren.

Een nieuwe analyse samengesteld door Democraten in de House Appropriations Committee identificeerde de belangrijkste bronnen van onaangeboorde contanten van COVID-19.

Bijna $ 17 miljard zit in de schatkist van het ministerie van Volksgezondheid en Human Services voor zaken als onderzoek en testen van vaccins en therapieën, betalingen aan ziekenhuizen en verpleeghuizen, en genomische sequencing van monsters van COVID-19 om varianten te identificeren. Bijna $ 6 miljard zou afkomstig zijn van niet-bestede fondsen van het Department of Transportation voor snelwegen, luchtvaart en transitbureaus.

“Het annuleren van deze financiering zou essentiële middelen wegnemen voor burgemeesters en gouverneurs om hun luchthavens open te houden, treinen te laten rijden en bussen te laten rijden om hun essentiële werknemers van en naar hun werk te krijgen om onze economie en onze mensen draaiende te houden”, luidt de memo van de Democraten. .

[ad_2]