[ad_1]

CNN kondigde maandag het vertrek aan van oud presentator Don Lemon, en het was niet verwonderlijk dat er drama was.

Het kabelnetwerk zei in een verklaring dat het paar “uit elkaar was gegaan”, maar meneer Lemon dacht daar anders over en zei dat hij “verbijsterd” was nadat zijn agent hem had verteld dat hij “ontslagen was door CNN” na het beëindigen van de finale. aflevering van de ochtendshow die hij mede-gastheer is.

“Na 17 jaar bij CNN had ik gedacht dat iemand van het management het fatsoen zou hebben gehad om het mij rechtstreeks te vertellen”, twitterde hij. “Het is duidelijk dat er grotere problemen spelen.”

De heer Lemon bedankte vervolgens zijn collega’s voor “een ongelooflijke run” op het netwerk en noemde hen “de meest getalenteerde journalisten in de branche”.

De verhuizing werd grotendeels overschaduwd door de aankondiging van maandag dat A-lijst gastheer Tucker Carlson Fox News Channel heeft verlaten, wat de media en politici schokte. Het vertrek van meneer Lemon kwam daarentegen niet onverwacht.

CNN-voorzitter en CEO Chris Licht zei in een verklaring dat “CNN en Don uit elkaar zijn gegaan.”

“Don zal altijd deel uitmaken van de CNN-familie en we danken hem voor zijn bijdrage in de afgelopen 17 jaar. We wensen hem het beste en zullen hem aanmoedigen in zijn toekomstige inspanningen”, aldus de heer Licht.

De heer Lemon werd vorig jaar gedegradeerd uit zijn primetime-slot en verhuisde naar de vernieuwde ochtendshow in wat werd gezien als een poging om de linkse vooringenomenheid van het netwerk te verminderen. Het netwerk terugbrengen naar het politieke centrum is een doel geweest van het nieuwe management sinds de fusie die Warner Bros. Ontdekking.

De heer Lemon heeft misschien zijn lot twee maanden geleden bezegeld toen hij in de uitzending zei dat de Republikeinse presidentskandidaat Nikki Haley “niet in haar beste jaren is”, en legde uit dat een vrouw wordt beschouwd als in haar beste jaren “in de twintig, dertig en misschien veertig”. .

De voormalige gouverneur van South Carolina is 51 jaar oud. CNN-medepresentator Poppy Harlow daagde meneer Lemon uit en vroeg of hij ‘het heeft over een premie voor het krijgen van kinderen of heb je het over een premie voor het presidentschap?’

Meneer Citron antwoordde: “Schiet niet op de boodschapper, ik zeg alleen wat de feiten zijn.”

Hij tweette later die dag dat hij spijt had van zijn opmerkingen als “onartistiek en irrelevant, zoals opgemerkt door collega’s en geliefden”, en verdween vervolgens enkele dagen uit de show. De heer Licht vertelde de werknemers in een e-mail dat de gastheer ermee had ingestemd “deel te nemen aan een formele training” over deze kwestie.

De conservatieve satirische site Babylon Bee merkte op: “Triest: CNN ontslaat Don Lemon nadat hij beseft dat hij zijn beste tijd heeft gehad.

Het vertrek van dhr. Lemon volgt op een schokkend rapport van 5 april in Variety waarin zijn “diva-achtige” gedrag en respectloze acties jegens voormalige CNN-collega’s zoals Soledad O’Brien en Kyra Phillips werden beschreven.

De heer Lemon werd ervan beschuldigd een dreigend sms-bericht naar mevrouw Phillips te hebben gestuurd toen ze was gekozen om in zijn plaats verslag te doen van de nasleep van de Amerikaanse invasie in Irak. Hij werd er ook van beschuldigd tijdens een telefoongesprek te hebben gezegd dat mevrouw O’Brien niet echt zwart was toen haar werd gevraagd om mede-presentator te zijn van een docuserie over zwarte mensen.

SP. O’Brien, die deels blank en deels Afro-Cubaans is, zei na afloop niet verrast te zijn.

“Don heeft een lange geschiedenis van het zeggen van dwaze en onnauwkeurige dingen, dus dat klinkt best goed voor hem”, zei mevrouw O’Brien, die niet aan het bellen was.

Een woordvoerder van Mr. Lemon ontkende beide aantijgingen tegenover Variety.

Toegegeven, de afgelopen twee dagen waren bewogen voor de kabelnieuwsindustrie. Het vertrek van Lemon en Carlson komt een dag nadat Jeff Shell, CEO van NBCUniversal, stopte vanwege wat hij een ‘ongepaste relatie met een zakenvrouw’ noemde.

NBCUniversal, een dochteronderneming van Comcast, is het moederbedrijf van kabelnieuwszenders CNBC en MSNBC.[ad_2]