[ad_1]

NEW YORK (AP) – CNN heeft maandag de oude presentator Don Lemon ontslagen na zijn korte en rampzalige run als presentator van een ochtendshow, iets meer dan twee maanden nadat hij zich verontschuldigde voor zijn opmerkingen in de uitzending over de Republikeinse presidentskandidaat Nikki Haley die over haar hoogtepunt heen is.

De verhuizing werd snel zuur. Terwijl CNN-voorzitter en CEO Chris Licht aankondigde, nadat Lemon maandag mede-gastheer was van de show, dat ze dat wel hadden gedaan “gescheiden wegen” Lemon noemde het een schot en zei dat het een verrassing voor hem was.

“Na 17 jaar bij CNN had ik gedacht dat iemand van het management het fatsoen zou hebben om het mij rechtstreeks te vertellen”, zei Lemon. CNN zei dat Lemon de gelegenheid had om het management te ontmoeten, maar in plaats daarvan een verklaring op Twitter plaatste.

CNN heeft geen publieke verklaring gegeven voor het ontslag van Lemon. Tijdens een discussie in februari op “CNN This Morning” met co-hosts Poppy Harlow en Kaitlan Collins over de leeftijd van politici, zei hij dat Haley, 51, “niet op zijn hoogtepunt was”. Een vrouw, zei hij, werd beschouwd als in haar beste jaren “in de twintig, dertig en misschien veertig”.

Harlow daagde Lemon uit en probeerde te verduidelijken waar hij naar verwees: “Ik denk dat we ons moeten kwalificeren. Heb je het over een bonus voor het krijgen van kinderen of heb je het over een bonus voor het presidentschap?”

“Schiet niet op de boodschapper, ik zeg alleen wat de feiten zijn,” antwoordde Lemon.

Lemon bracht dezelfde dag een verklaring uit waarin hij zei spijt te hebben van zijn “onartistieke en irrelevante” opmerkingen. Hij was toen drie dagen afwezig van de show en keerde de volgende week terug met een getweete verontschuldiging maar geen melding van de aflevering in de ether.

Haley, die de verklaringen van Lemon seksistisch noemde en het incident gebruikte om geld in te zamelen in februari, ging maandag naar Twitter om de verdrijving van Lemon “een geweldige dag voor vrouwen overal” te noemen, waarbij hij een link naar drankbuidels zei met daarop “Past my prime? Hold my beer” .”

Lemon was vroeger gastheer van primetime “Don Lemon Tonight”, maar verhuisde toen het netwerk afgelopen november “CNN This Morning” debuteerde, net voor de tussentijdse verkiezingen in de VS, als een van de eerste grote programmeringsbewegingen onder Licht.

Hij trok vorig najaar negatieve aandacht toen hij zei dat het Amerikaanse herenvoetbalteam meer betaald zou moeten krijgen dan het damesteam, en zei dat de mannen “interessanter waren om naar te kijken”.

Lemon had afgelopen december een spraakmakende on-air ruzie met Collins, toen hij haar ervan beschuldigde hem te willen onderbreken.

Lemon had vorige week ook een spannend on-air interview met de Republikeinse presidentskandidaat Vivek Ramaswamy, waar Lemon, die zwart is, het oneens was met Ramaswamy’s interpretatie van de raciale geschiedenis.

Dat ziet er nogal slecht uit voor een ochtendnieuwsshow, waar het publiek voornamelijk uit vrouwen bestaat en de acteurs zichzelf proberen af ​​te schilderen als één grote, gelukkige familie. De show boekte weinig vooruitgang in de kijkcijfers ten opzichte van de meer populaire “Fox & Friends” en “Morning Joe” op kabelnieuwsconcurrenten.

De slechte vibes begonnen CNN-advertentieverkoop te kosten en sommige potentiële gasten werden terughoudend om op “CNN This Morning” te verschijnen, zei een CNN-stafmedewerker die bekend was met het besluit om Lemon te verdrijven, maar niet bevoegd was om in het openbaar te spreken.

Sommige mensen die dicht bij Lemon staan, hebben gesuggereerd dat de ochtendbaan in wezen een degradatie voor hem was en dat hij weinig steun kreeg om te slagen.

Lemon zei dat hij hoorde van zijn ontslag van zijn agent.

“Ik heb nooit enige indicatie gekregen dat ik niet in staat zou zijn om het werk te blijven doen waar ik van hield binnen het netwerk”, zei hij.

___

Meg Kinnard, schrijfster van Associated Press, droeg verslag uit vanuit Columbia, South Carolina.[ad_2]