[ad_1]

Ontslagen CNN-anker Don Lemon verlaat het netwerk met minstens $ 25 miljoen – maar pleitte nog steeds voor een mogelijke juridische strijd met zijn voormalige werkgever, bevestigde Page Six exclusief.

Citroen, de 51-jarige voormalige “CNN This Morning” co-host had in september een verheven contract van $ 7 miljoen per jaar getekend met CNN dat loopt tot 2026, aldus bronnen.

Ondertussen heeft Lemon de machtige entertainmentadvocaat Bryan Freedman uit Los Angeles ingehuurd om zijn vrijlating veilig te stellen en te bepalen of het voormalige presentator recht heeft op een andere schikking, volgens Page Six.

Freedman, mede-oprichter van advocatenkantoor Freedman & Taitelman LLP, vertegenwoordigt ook Lemon’s voormalige CNN collega Chris Cuomo — die in arbitrage blijft met CNN en claimt $ 125 miljoen ontslagen worden. Cuomo werd in 2021 verbannen omdat hij zijn broer, de toenmalige gouverneur van New York, adviseerde. Andrew Cuomo, tijdens diens openbare schandalen.

Don Citroen
Don Lemon verliet CNN met een uitbetaling van $ 25 miljoen nadat hij was ontslagen, maar hij is ook advocaat.
Polaris

Een bron met kennis van Lemon’s deal vertelde CNN: “Don heeft afgelopen september een zevencijferig contract getekend voor de ochtendshow en CNN verzekert hem dat hij de rest van zijn contract, dat loopt tot 2026, zal ontvangen.

Op Poppy Harlow, Don Lemon en Kaitlan Collins
Lemon’s ambtstermijn bij “CNN This Morning”, met in de hoofdrol Poppy Harlow en Kaitlan Collins, was een bliksemafleider voor controverse.
CNN

“Hij heeft advocaat Bryan Freedman ingeschakeld om deze overeenkomst af te ronden en ook om te onderzoeken of Don mogelijk in aanmerking komt voor verdere schadevergoeding rond de voorwaarden van zijn vrijlating.”

Cuomo blijft in proces met het netwerk en beweert dat hij recht had op een duizelingwekkende uitbetaling van $ 125 miljoen omdat CNN hem zou hebben belasterd op zijn weg naar buiten. Hij de beëindiging ervan genoemd door de door schandalen geteisterde media “de belichaming van hypocrisie”, aldus de juridische documenten.

Don Lemon tweets over het verlaten van CNN
Lemon twitterde maandag over haar vertrek – en CNN was er snel bij om haar versie van de gebeurtenissen te betwisten.

In een afzetting van verschroeide aarde bij de bemiddelings- en arbitragedienst JAMS die in 2022 werd ingediend, beweerde Cuomo dat zijn voormalige werkgever “een al lang bestaande neiging en praktijk heeft om zijn beleid selectief af te dwingen op basis van cynische berekeningen van de perceptie van het publiek”.

Het dramatische nieuws van Lemon’s ontslag was aangekondigd door de presentator zelfdie tweette dat het netwerk zijn agent had verteld dat hij was ontslagen in plaats van dat leidinggevenden het hem rechtstreeks vertelden.

Tim Malone en Don Lemon laten drie honden uit
Lemon en haar verloofde Tim Malone werden dinsdag gezien terwijl ze hun honden aan het uitlaten waren.
GNMiller/NYPost

CNN bracht later een verklaring uit waarin ze de bewering van Lemon ontkende en zei: “De verklaring van Don Lemon over de gebeurtenissen van vanochtend is onjuist. Hij kreeg de kans om het management te ontmoeten, maar gaf in plaats daarvan een verklaring af op Twitter.”

Lemon is het onderwerp van controverse geweest sinds hij eind vorig jaar zijn ochtendshow debuteerde. Eerder deze maand gaf CNN-baas Chris Licht toe dat de eerste de prime-time ster is een ‘bliksemafleider’ geweest voor controverse – dagen na een vernietigend rapport in Variety jaren van vermeend “diva-achtig” en vrouwonvriendelijk gedrag door Citroen.

Don Citroen
Lemon (hierboven) heeft advocaat Bryan Freedman ingehuurd, die ook voormalig CNN-ster Chris Cuomo vertegenwoordigt.
AFP via Getty Images

Citroen begin huurde voormalig CNN-flack Allison Gollus in als woordvoerder van de crisis na zijn afzetting. door Gollus affaire met haar toenmalige CNN-baas Jeff Zucker werd ontmaskerd na het ontslag van Cuomo, en zij en Zucker verlieten al snel het netwerk.

Gollust en Zucker jarenlang samengespannen om hun “open geheime” affaire stil te houden met “een web van leugens”, meldde The Post in 2022. Gollust vertelde vrouwelijke verslaggevers herhaaldelijk dat ze “seksistisch” en “vrouwenhater” waren omdat ze vroegen of ze met haar baas naar bed ging, ook al zetten de twee hun pogingen voort.

Jeff Zucker, Tom Brokaw, Allison Gollust
De oud-presentator heeft voormalig CNN-flack Allison Gollus (rechts) ingehuurd als crisisadviseur. Gollus, hier te zien met Jeff Zucker (links) en Tom Brokaw, verliet het netwerk nadat haar affaire met Zucker aan het licht kwam.
Patrick McMullan via Getty Images

Een insider voegde eraan toe: “Er is geen ironie verloren in de media dan Gollust – die zijn eigen affaire verdoezelde door verslaggevers aan te vallen die hem durfden te vragen naar zijn relatie met Zucker als een seksist en vrouwenhater. – vertegenwoordigt nu Lemon temidden van zijn beschuldigingen. van het pesten van vrouwelijke collega’s. Don moet iemand vinden om hem te vertegenwoordigen die enig begrip van de waarheid heeft.”

Gollust heeft geen commentaar gegeven op wie de agent van Lemon heeft gemaakt. Freedman reageerde niet en CNN keerde niet onmiddellijk terug naar Page Six.[ad_2]