[ad_1]

De Republikeinse senator Ron Johnson uit Wisconsin stuurde vrijdag een brief naar de Internal Revenue Service (IRS) en het ministerie van Financiën waarin hij om reacties vroeg nadat IRS-agenten een onaangekondigd bezoek hadden gebracht aan het huis van journalist Matt Taibbi.

The Daily Caller ontving eerst de brief aan minister van Financiën Janet Yellen en IRS-commissaris Daniel Werfel over een onaangekondigd bezoek van een IRS-agent aan zijn huis op dezelfde dag dat hij getuigde over het onderwerp van de Twitter-bestanden voor de House Armaments Subcommittee.

Taibbi ontving naar verluidt een briefje van een IRS-agent, die hem vertelde het bureau vier dagen later te bellen. Tijdens het telefoongesprek zou de IRS hem hebben verteld dat zijn belastingaangifte voor 2018 en 2021 was afgewezen vanwege imitatieproblemen, merkte de redactie van Wall Street Journal op. (GERELATEERD: RAPPORT: IRS-agent verscheen onaangekondigd bij het huis van de ‘Twitter Files’-verslaggever op de dag dat hij voor het Congres getuigde)

Dit is wat Johnson in de brief vraagt:

  • Wanneer hoorde de IRS voor het eerst dat de heer Taibbi op 9 maart 2023 getuigde voor de Select Subcommissie Federale Militarisering van het Huis van Afgevaardigden?
  • Wie gaf toestemming voor het vermeende bezoek van dhr. Chez Taibbi op 9 maart 2023? Geef de namen en titels van deze personen op.
  • Heeft de IRS geprobeerd contact op te nemen met de heer Taibbi vóór het vermeende huisbezoek op 9 maart 2023? Zo ja, verstrek dan alstublieft brieven of telefoonlogboeken die aangeven wanneer de IRS voor het eerst contact heeft opgenomen met Mr. Goodbye
  • Alle documenten die verwijzen naar of betrekking hebben op het vermeende bezoek van de heer Taibbi aan het huis van 9 maart 2023, inclusief, maar niet beperkt tot, documenten met betrekking tot zorgen van de IRS over identiteitsdiefstal in verband met de belastingaangiften van M. Taibbi voor 2018 en 2021.
  • Zal de IRS in het algemeen ooit onaangekondigd het huis van een belastingbetaler bezoeken of als eerste contact met die belastingbetaler?

LEES HIER DE BRIEF:

(DAGELIJKSE BELLER VERKREGEN) — … door Hendrik Rogers

“De IRS is het Amerikaanse volk een volledige uitleg verschuldigd voor zijn bezoek aan de heer Chez Taibbi op de dag dat hij getuigde voor een congrescommissie. Neem contact op met de belastingbetalers. Het publiek verdient volledige transparantie over dit verontrustende incident”, zei Johnson tegen de beller voordat hij de brief. (GERELATEERD: EXCLUSIEF: senator Ron Johnson roept FBI- en DOJ-medewerkers op om informatie te verstrekken over Trump Mar-A-Lago Raid)

Johnson vroeg hen om de gevraagde informatie uiterlijk op 5 mei 2023 te verstrekken.

De IRS en het ministerie van Financiën reageerden niet onmiddellijk op de vragen van de beller over de brief.[ad_2]