[ad_1]

Een publicatie gedeeld op Instagram beweert miljardair filantroop George Soros is verbannen uit Rusland, Pakistan, Turkije, Hongarije, Polen en de Filippijnen.

Vonnis: onjuist

Er is geen bewijs voor de bewering. Een woordvoerder van Soros vertelde PolitiFact dat Soros niet is verbannen uit landen.

Feitenchecker:

De zoon van George Soros heeft volgens hem meer dan 14 bezoeken namens hem afgelegd sinds het aantreden van president Joe Biden New York Post. Op de sociale media-accounts van Alexander Soros is te zien dat hij verschillende publieke figuren heeft ontmoet, zoals voormalig president Barack Obama, voormalig voorzitter van het Huis van Afgevaardigden Nancy Pelosi en leider van de meerderheid in de senaat, Chuck Schumer. Fox nieuws.

De Instagram-foto lijkt een foto te tonen van Soros met een duivelsemoji op zijn hoofd en rode handen die in een cirkel naar hem wijzen.

“DEZE BAS IS VERBODEN IN RUSLAND, PAKISTAN, TURKIJE, HONGARIJE, POLEN EN DE FILLIPIJNEN”, luidt de tekst van de afbeelding. “VRAAG JEZELF AF WAAROM ZES GROTE LANDEN DEZE VERRADER HEBBEN VERBODEN EN NIET DE VERENIGDE STATEN WAAR HIJ EEN COMMUNISTISCHE OPSTAND BLIJFT FINANCIEREN.

De beschuldiging is echter ongegrond. Hoewel twee takken van het Soros-liefdadigheidsnetwerk in Rusland zijn verboden, aldus Reuters, Controleer uw feit gevonden nee geloofwaardige berichtgeving over het verbieden van Soros in de genoemde landen. (GERELATEERD: Bereidt Hongarije zich voor om George Soros aan te klagen?)

“George Soros heeft van geen enkele regering enige officiële communicatie ontvangen die hem zou beperken om als Amerikaans staatsburger naar een van deze landen te reizen”, zei een woordvoerder van Soros. Politifact.

Dit is niet de eerste keer dat Soros het doelwit is van verkeerde informatie op sociale media. Check Your Fact ontkrachtte onlangs een bewering die suggereerde dat de miljardair-filantroop vervolgd zou worden door de Hongaarse autoriteiten.[ad_2]