[ad_1]

Een publicatie gedeeld op sociale netwerken beweert dat de burgemeester van New York, Eric Adams, een plan heeft aangekondigd om vlees en zuivel uit de stad te weren.

Vonnis: onjuist

Het onderschrift is onjuist. Adams verbiedt geen vlees in New York.

Feiten controleren:

In 2028 opent de New York Climate Campus op Governors Island, New Yorks dagelijks nieuws gemeld. JDe faciliteit van $ 700 miljoen zal worden besteed aan klimaatonderzoek en training voor groene banen.

De Twitter-post beweert dat New York City zich voorbereidt op het verbieden van vleesproducten in een poging de uitstoot te verminderen. De post deelt een link naar een video waarin Adams praat over het vermeende verbod.

“De burgemeester van New York heeft gezegd dat hij vlees en zuivel gaat verbieden”, luidt het bijschrift. “Ze zijn Amerika aan het vernietigen.”

Er is geen geloofwaardige berichtgeving dit suggereert dat de burgemeester vlees verbood. De post deelde een videoclip van een persconferentie dat Adams de emissies veroorzaakt door vleesproductie zou bespreken. Hij kondigde een besluit aan om binnen plantaardig voedsel aan te bieden ziekenhuizen En openbare scholen om de consumptie van dierlijke producten te helpen verminderen volgens respectievelijk NYC Public Schools en NYC Health and Hospitals. (GERELATEERD: Heeft Hillary Clinton Ron DeSantis als president onderschreven?)

Op geen enkel moment in de video zei Adams dat hij Meat uit de stad zou verwijderen. Adams zei dat er dierlijke producten beschikbaar zullen zijn voor patiënten en studenten.

Dit is niet de eerste keer dat een video online wordt gedeeld met een onjuist of misleidend bijschrift. Check Your Fact ontkrachtte onlangs een bewering dat voormalig president Donald Trump kritiek uitte op de presidentskandidaat van Ron DeSantis.[ad_2]