[ad_1]

  • Nikki Haley roept op tot een “nationale consensus” over de kwestie van abortus en is van mening dat strikte abortusverboden, zoals die welke de rode staten onlangs hebben aangenomen, niet goed zouden werken op federaal niveau, zei ze tijdens een persconferentie op dinsdag.
  • Haley vindt dat abortus niet “gepolitiseerd” moet worden en dat Amerika een gemeenschappelijke basis moet vinden om “Amerikanen dichter bij het leven te brengen”, zei ze.
  • “De kwestie moet worden benaderd met gevoeligheid en respect, niet met oordeel en haat”, zei Haley. “Abortus is een zeer persoonlijk onderwerp voor zowel vrouwen als mannen, ik begrijp waarom: iemands lichaam en het leven van iemand anders zijn geen dingen die lichtvaardig moeten worden opgevat en niet lichtvaardig moeten worden opgevat. niet gepolitiseerd.”

Voormalig gouverneur van South Carolina. en de Republikeinse presidentskandidaat Nikki Haley riep dinsdag op een persconferentie op tot een “nationale consensus” over abortus, en erkende dat strikte abortusverboden niet zullen worden aangenomen op federaal niveau.

Haley knikte naar de beslissing van de Dobbs v. Jackson Women’s Health Organization van vorig jaar, die de bevoegdheid om abortus te beperken teruggaf aan staten, en zei dat staten in staat waren om tot een “consensus te komen over wat het beste de” waarden “van hun kiezers weerspiegelt. zij gezegd op de persconferentie. De voormalige VN-ambassadeur, die zichzelf ‘schaamteloos’ noemde[ally]pro-lifer, merkte op dat sommige abortusbeleidsmaatregelen van de rode staat die sinds de uitspraak zijn ingevoerd, niet op federaal niveau zouden worden aangenomen. (GERELATEERD: Mississippi-gouverneur Tate Reeves tekent ingrijpende ‘pro-mom, pro-life’-maatregelen)

“Je redt geen levens als je je positie in de wet niet kunt uitoefenen, en dat kan alleen als je consensus vindt,” zei Haley. “Ik wil zoveel mogelijk baby’s redden en zoveel mogelijk moeders helpen, dat is mijn doel. Om dat federaal te doen, moet de volgende president een nationale consensus vinden.

Haley zei dat “het gewoon een feit is” dat strikte abortusverboden niet zullen worden aangenomen op federaal niveau. Na het Dobbs-besluit zijn staten als Alabama, Arkansas, Oklahoma, Mississippi, Louisiana, Tennessee, Texas en verscheidene andere versterkt hun abortuswetten.

De voormalige gouverneur prees staten die tegen abortus zijn, maar zei dat ze degenen die het er niet mee eens zijn en minder beperkingen willen, niet “demoniseert”. Hoewel het haar doel als president is om “Amerikanen vooruit te helpen in het leven”, zei ze dat de kwestie niet gepolitiseerd mag worden en legde ze uit dat de natie nergens heen zal gaan zonder gemeenschappelijke basis.

“Verschillende mensen op verschillende plaatsen nemen verschillende wegen – dat is wat de grondleggers van ons land voor ogen hadden. Dat is de realiteit van het leven in een democratie”, zei Haley. “Als we meer moeders willen beschermen en meer baby’s willen redden, hebben we meer Amerikanen nodig om zich bij ons aan te sluiten. We moeten mensen overtuigen om consensus te vinden, niet om ze weg te duwen.

De publieke opinie is in de meeste gevallen verschoven naar steun voor abortus

De meerderheid van de Amerikanen vindt dat abortus hoe dan ook legaal moet zijn of in alle gevallen met 85% steun in mei 2022, wat een stijging van 9 punten is sinds Gallup vragenlijst begon in 1975. Sinds het Dobbs-besluit is de steun voor abortus hoog gebleven met 62% van de volwassenen in juli 2022, volgens PEW Research vragenlijst aanwijzen

De voormalige gouverneur had sympathie voor moeders die ‘nooit zwanger wilden’ worden en niet voor zichzelf en een baby konden zorgen, evenals degenen die na een verkrachting onbedoeld zwanger werden, zei ze op de persconferentie. Haley zei dat ze een vriendin had die was verkracht en ‘gekweld’ over de zorgen om zwanger te worden.

“We kunnen de angsten van deze vrouwen niet negeren”, zei ze.

Haley putte uit persoonlijke ervaringen met haar man en kinderen die leidden tot een pro-life-standpunt. De echtgenoot van de voormalige gouverneur werd geadopteerd en ze worstelde om zwanger te worden, zei Haley op de persconferentie.

“Elke dag die ik doorbreng met de liefde van mijn leven herinnert me eraan hoe gezegend ik ben dat iemand zijn leven heeft gered”, zei Haley. “Ik denk vaak aan wat er zou zijn gebeurd als Michael niet zo gezegend was geweest – als zijn biologische moeder een ander pad had gekozen.”

De voormalige gouverneur putte ook uit haar achtergrond in South Carolina als uitvoerend en staatswetgever, zei ze op de persconferentie. Haley prees het stemmen voor elke pro-life-wet die op haar pad kwam als staatswetgever, evenals het ondertekenen van wetten zoals de Wet ter bescherming van levend geboren baby’s als gouverneur, die baby’s die een abortus overleefden, beschermde door hen wettelijke bescherming te bieden.

“De kwestie moet worden benaderd met gevoeligheid en respect, niet met oordeel en haat”, zei Haley. “Abortus is een zeer persoonlijk onderwerp voor zowel vrouwen als mannen, ik begrijp waarom: iemands lichaam en het leven van iemand anders zijn geen dingen die lichtvaardig moeten worden opgevat en niet lichtvaardig moeten worden opgevat. niet gepolitiseerd.”

Haley hield de persconferentie in het Susan B. Anthony (SBA) Pro-Life America Building, een pro-life non-profitorganisatie die een einde wil maken aan abortus in Amerika.

“Ze begrijpt dat het onderwerp abortus niet zal verdwijnen en dat je naar voren moet leunen, niet naar achteren. Het Amerikaanse volk verdient een meelevend debat over de menselijkheid van moeder en kind. Ze beloofde beide kanten van deze kwestie niet te demoniseren, maar om het met de nodige zorg te benaderen’, zei Marjorie Dannenfelser, president van SBA Pro-Life America, in een verklaring. ‘Staten hebben alle rechten en moeten het leven beschermen. Maar ambassadeur Haley begrijpt ook dat we als natie nationale consensus moeten opbouwen om zoveel mogelijk levens te redden en zoveel mogelijk vrouwen te dienen.

Alle inhoud die is gemaakt door de Daily Caller News Foundation, een onafhankelijke, onpartijdige nieuwsdienst, is gratis beschikbaar voor elke legitieme nieuwsuitgever die een groot publiek kan bereiken. Alle opnieuw geposte artikelen moeten ons logo, de naamregel van onze verslaggever en DCNF-lidmaatschap bevatten. Als u vragen heeft over onze richtlijnen of onze samenwerking met ons, neem dan contact op met licensing@dailycallernewsfoundation.org.[ad_2]