[ad_1]

Opperrechter John G. Roberts Jr. heeft een uitnodiging van de senaatsdemocraten afgewezen om volgende week te getuigen over de ethiek van het hooggerechtshof.

In een brief van zes pagina’s zei hij dat de getuigenis van de opperrechter uiterst schaars was.

In plaats daarvan beschreef hij de ethische normen van het hooggerechtshof en zei dat het hof over het algemeen de ethische code van de Judicial Conference volgt, die sinds 1991 bindend is voor lagere rechtbanken, maar niet voor het Hooggerechtshof.

“Rechters raadplegen, net als andere federale rechters, een grote verscheidenheid aan autoriteiten om specifieke ethische kwesties aan te pakken. Ze kunnen gerechtelijke adviezen, verhandelingen, wetenschappelijke artikelen, disciplinaire beslissingen en historische praktijken van het Hof en van de federale rechterlijke macht raadplegen. Ze kunnen ook zoeken begeleiding van de Juridische Dienst van de Rekenkamer en hun collega’s”, schreef hij.

Hij zei dat ze financiële aangiften indienen die worden beoordeeld door de Judicial Conference Finance Committee en ook volgen wat lagere rechtbanken doen met wrakingen. Hij merkte echter op dat dit een beetje flexibel was gezien de samenstelling van het hooggerechtshof.

“Een wrakingsoverweging die uniek aanwezig is voor rechters is het falen van een voltallige rechtbank in het geval dat een of meer leden zich terugtrekken uit een zaak. Lagere rechtbanken kunnen vrijelijk de ene districts- of circuitrechter vervangen door een andere”, schreef de opperrechter.

Hij zei ook dat de veiligheid van rechters met toenemende bedreigingen werd geconfronteerd. Hij zei dat ze soms om veiligheidsredenen de reizen van rechters niet bekendmaken.

“Recente afleveringen bevestigen dat dergelijke gevaren niet louter hypothetisch zijn”, voegde hij eraan toe, mogelijk verwijzend naar de aanklacht wegens poging tot moord die was ingediend tegen een pro-choice-activist die ervan werd beschuldigd vorig jaar het huis van rechter Brett M. Kavanaugh te hebben bezocht na het uitlekken van rapporten dat de high rechtbank bereidde zich voor om de federale abortuswet te schrappen.

sen. Richard J. Durbin, voorzitter van de Illinois Democratic and Judiciary Committee, stuurde vorige week een brief naar rechter Roberts, waarin hij hem – of een andere rechter die hij aanwijst – vroeg om deel te nemen aan een hoorzitting die gepland staat voor 2 mei. het hooggerechtshof. .

Dezelfde commissie stuurde rechter Roberts eerder deze maand ook een brief waarin hij hem vroeg om de geschenken en reizen van rechter Clarence Thomas te onderzoeken na een ProPublica-rapport dat hij weelderige reizen van GOP-donor Harlan.Crow accepteerde.

Rechter Thomas moest zijn meer dan 25-jarige relatie met meneer Crow verdedigen en zei dat de rechtbank de vakanties van hun families samen goedkeurde.

“Harlan en Kathy Crow behoren tot onze dierbaarste vrienden, en we zijn al meer dan 25 jaar vrienden. Als vrienden hebben we hen vergezeld op verschillende familie-uitstapjes in de meer dan een kwart eeuw dat we ze kennen’, zei rechter Thomas in een verklaring die vrijdag door het Hooggerechtshof is vrijgegeven.

Hij voegde eraan toe: “Aan het begin van mijn ambtstermijn bij de rechtbank heb ik advies ingewonnen bij mijn collega’s en andere leden van de rechterlijke macht en kreeg te horen dat dit soort persoonlijke gastvrijheid van vrienden in mijn directe omgeving, die geen zaken hadden voor de rechtbank, niet was.” te melden.”

In maart keurde de Judicial Conference nieuwe regels goed die federale rechters, waaronder rechters van het Hooggerechtshof, verplichten om geschenken en reizen die door derden zijn betaald, bekend te maken.

In het ProPublica-artikel staat dat rechter Thomas zijn eerdere luxe vakanties niet openbaar heeft gemaakt, waaronder een reis naar Indonesië die naar schatting $ 500.000 kostte.

De beschuldigingen hebben de liberalen ertoe aangezet om rechter Thomas opnieuw op te roepen om af te treden. Sinds zijn bevestigingshoorzittingen in 1991 is hij een topdoelwit van links.[ad_2]