[ad_1]

Alexander Kerfoot scoorde op de powerplay 4:14 in de verlenging toen de Toronto Maple Leafs terugkwamen van een 4-1 achterstand in de derde periode om de Tampa Bay Lightning met 5-4 te verslaan op maandag en een 3-1 te pakken in hun eerste ronde play-offs .

Met Mikaeil Sergachev in het strafschopgebied wegens struikelen, tipte Kerfoot een puntschot van Mark Giordano voor zijn eerste doelpunt van de serie en bracht de Leafs binnen een overwinning van hun eerste serieoverwinning sinds 2004. .

Auston Matthews met twee goals, Morgan Rielly en Noel Acciari scoorden ook voor Toronto. Ilya Samsonov maakte 27 reddingen voor de Leafs, die verbeterden naar 2-17 in hun laatste 19 ‘postseason’-wedstrijden toen ze een reeks leidden.

William Nylander had drie assists, terwijl Mitch Marner en Ryan O’Reilly er elk twee hadden voor Toronto, dat notoir een 4-1 Game 7-voorsprong in de derde periode tegen de Boston Bruins in 2013 miste voordat hij in verlenging verloor.

Alex Killorn scoorde tweemaal voor Tampa, terwijl Sergachev, met een doelpunt en een assist, en Steven Stamkos voor de rest van de aanval zorgden. Andrei Vasilevskiy stopte 32 schoten. Nikita Kucherov en Victor Hedman voegden elk twee assists toe.

Teams hebben twee dagen vrij voor Game 5 van de best-of-seven game, die donderdag plaatsvindt in Toronto. Game 6 keert, indien nodig, zaterdag terug naar Tampa – dat afgelopen voorjaar de Leafs in zeven wedstrijden versloeg in de eerste ronde.

BEKIJK l Het OT-doel van Kerfoot helpt Maple Leafs Lightning naar de rand te duwen:

De winnaar van de verlenging van Kerfoot geeft Leafs een 3-1 voorsprong op Lightning

Alex Kerfoot scoorde in de verlenging toen Toronto Tampa Bay met 5-4 versloeg, waardoor de Leafs een voorsprong van 3-1 in de reeks kregen.

Met een 4-1 achterstand bij het ingaan van de derde en eruitziend als een team dat klaar staat om moeilijkere vragen over hun gebrek aan killerinstincten te beantwoorden, begonnen de Leafs eindelijk terug te dringen en sloten om 9:44 af tot twee toen Matthews zijn tweede in de reeks scoorde.

Het stercentrum voegde om 12:29 nog een toe aan de powerplay met een omgeleid schot van Nylander.

Rielly, die scoorde in OT in Game 3 om Toronto een 4-3 overwinning te bezorgen, en werd uitgejouwd elke keer dat hij de puck aanraakte nadat hij Brayden Point op de planken had geraakt met een zuivere maar onhandige streak op zaterdag, voltooide de comeback met 3:56 linksaf toen zijn schot Vasilevskiy versloeg.

De verbluffende gang van zaken leidde tot wilde feesten onder groepen Leafs-fans in de Amalie Arena.

De serie zag een aanzienlijke stijging van de spanning van de vorige playoff-bijeenkomst van het team – met veel gemeenheid tussen en na de fluittonen – inclusief een handgemeen twee nachten eerder met Point down geblesseerd waarbij Stamkos en Matthews de handschoenen lieten vallen.

Toronto-hoofdcoach Sheldon Keefe en zijn Tampa-tegenhanger Jon Cooper voerden ook een steekspel in de media, terwijl de algemeen directeur van Leafs, Kyle Dubas, ruzie maakte met een groep fans tijdens de derde wedstrijd in de Amalie Arena.

De Lightning, die de Stanley Cup won in 2020 en 2021 voordat hij vorig jaar verloor van Colorado in de Finale, verdiende een korte strafschop op 7:45 vanaf de eerste plaats, maar Samsonov stopt op Brandon Hagel.

Tampa zou aansluiten op een powerplay om 9:57 toen Killorn een mooi passerend spel afrondde op een Kucherov-feed naar de Toronto-vouwlip.

De thuisploeg, die zaterdag ondanks de eindscore verreweg superieur was, verdubbelde de voorsprong om 18:27 nadat Kerfoot de puck had laten verwijderen door te rennen. De man met 51 goals van de Lightning schoof snel door naar Kucherov, die op zijn beurt Sergachev vond om langs Samsonov te schieten.

Met als doel het verlies van vorig voorjaar tegen Tampa te wreken nadat ze ook die reeks met 2-1 hadden geleid, schudden de Leafs drie van hun vier lijncombinaties en halveerden vervolgens de achterstand op 4:51 van de tweede toen Acciari een punt van Justin Holl fooi maakte na O’ Reilly kleedde Kucherov uit.

Leafs-rookie Matthew Knies schoot even later de puck van de doellijn, maar de Lightning maakte er om 11:31 3-1 van toen het schot van Hedman Stamkos raakte en afketste.

Killorn zette Tampa op voorsprong met 1:11 over in de periode dat hij een perfect schot op de bovenverdieping afvuurde op Samsonov die van de paal kwam en voor zijn tweede van de avond en de reeks voor Toronto, die niet opschoot in het naseizoen sinds 2004, beantwoord in de derde.[ad_2]