[ad_1]

Bijna 20 landen hebben belangstelling getoond om zich aan te sluiten bij het BRICS-economische blok in de aanloop naar de jaarlijkse bijeenkomst van de door China geleide groep begin juni, meldde Bloomberg maandag.

De economische alliantie – bestaande uit opkomende markten Brazilië, Rusland, India, China en Zuid-Afrika – zal uitbreiding overwegen wanneer het bijeenkomt in Kaapstad, Zuid-Afrika, nadat China het idee voor het eerst had voorgesteld tijdens de bijeenkomst van vorig jaar, die het organiseerde, als gevolg bij Bloomberg. China domineert economisch het blok – dat het hoopt te ontwikkelen tot een diplomatiek en economisch tegenwicht voor de door de VS geleide internationale economische orde. (GERELATEERD: ‘Increasingly Beleged’: hoe interventionistisch buitenlands beleid en de opkomst van China de dollardominantie bedreigen)

“Wat zal worden besproken, is de uitbreiding van BRICS en hoe dat zal gebeuren”, zei Anil Sooklal, de vertegenwoordiger van Zuid-Afrika in de groep. zei op een persconferentie op maandag, volgens Bloomberg. “Dertien landen hebben formeel het lidmaatschap aangevraagd en nog eens zes hebben zich informeel aangemeld. We ontvangen elke dag aanvragen voor lidmaatschap.

BEIJING, CHINA - MAART 16: De Chinese president Xi Jinping (L) vergezelt koning Salman bin Abdulaziz Al Saud (R) van Saoedi-Arabië om een ​​erewacht te bekijken tijdens een welkomstceremonie in de Grote Hal van het Volk op 16 maart 2017 in Peking, China.  Op uitnodiging van president Xi Jinping brengt koning Salman Bin Abdul-Aaziz Al-Saud van het Koninkrijk Saoedi-Arabië van 15 tot 18 maart 2017 een staatsbezoek aan China.

BEIJING, CHINA – MAART 16: De Chinese president Xi Jinping (L) vergezelt koning Salman bin Abdulaziz Al Saud (R) van Saoedi-Arabië om een ​​erewacht te bekijken tijdens een welkomstceremonie in de Grote Hal van het Volk op 16 maart 2017 in Peking, China. Op uitnodiging van president Xi Jinping brengt koning Salman Bin Abdul-Aaziz Al-Saud van het Koninkrijk Saudi-Arabië van 15 tot 18 maart 2017 een staatsbezoek aan China. (Foto door Lintao Zhang/Getty Images)

China worstelt al enige tijd om zijn yuan te vestigen als een levensvatbaar alternatief voor de dollar in de internationale handel en heeft de BRICS-landen aangemoedigd om in hun lokale valuta te handelen in plaats van de dollar. als gevolg aan het buitenlands beleid. Kleine landen en ontwikkelingslanden, met name in de regio Azië-Pacific, hebben hun bezorgdheid geuit over het feit dat de agressieve Amerikaanse sancties tegen Rusland na de invasie van Oekraïne hebben aangetoond dat andere landen niet kunnen garanderen dat ze altijd toegang zullen hebben tot de Amerikaanse dollar.

Sommige BRICS-leden hebben naar verluidt hun bezorgdheid geuit dat als te veel van China’s bondgenoten worden toegelaten, het nog meer invloed zal uitoefenen op de acties van het blok dan het momenteel doet, meldde Bloomberg. De groep heeft sinds de oprichting in 2006 slechts één nieuw land toegevoegd, Zuid-Afrika in 2010.

Hoewel het niet meteen duidelijk was welke landen interesse hadden getoond om toe te treden, zei Sooklal in februari dat Saudi-Arabië en Iran officiële aanvragen hadden ingediend, aldus Bloomberg. De Saoedische staatsoliegigant Aramco heeft onlangs een reeks olie- en gasovereenkomsten van meerdere miljarden dollars getekend met verschillende Chinese staatsenergiebedrijven.

Egypte kondigde in maart aan dat het zich had aangesloten bij de BRICS New Development Bank (NDB), toen leden van het parlement van het land de wens uitten om de vraag naar Amerikaanse dollars te verminderen. als gevolg aan de Indiase media Economic Times. Eind 2020 gaf de raad van bestuur van de NBD toestemming om in gesprek te gaan met toekomstige BRICS-lidstaten.

Alle inhoud die is gemaakt door de Daily Caller News Foundation, een onafhankelijke, onpartijdige nieuwsdienst, is gratis beschikbaar voor elke legitieme nieuwsuitgever die een groot publiek kan bereiken. Alle opnieuw geposte artikelen moeten ons logo, de naamregel van onze verslaggever en DCNF-lidmaatschap bevatten. Neem voor vragen over onze richtlijnen of samenwerking met ons contact op met licensing@dailycallernewsfoundation.org.[ad_2]