[ad_1]

Minstens zeven demonstranten werden maandag gearresteerd in het Montana State Capitol nadat een luide menigte de wetgevende macht onderbrak met een rauwe demonstratie ter ondersteuning van een transgender wetgever die wegens opruiende opmerkingen van het spreken op de vloer was geschorst.

Vertegenwoordiger Zooey Zephyr, 34, werd getoond terwijl hij een microfoon in de lucht hief op de vloer van het huis terwijl Montana Highway Patrol-agenten de orde probeerden te herstellen, terwijl een menigte van ongeveer 100 activisten in de galerij scandeerden “Laat haar praten!”

De zeven demonstranten werden beschuldigd van criminele overtreding en vrijgelaten zonder borgtocht, meldde Helena Independent Record.

“Toen mijn kiezers en leden van mijn gemeenschap mijn microfoon donker zagen worden, kwamen ze dapper naar voren om hun democratische rechten om gehoord te worden te verdedigen – en sommigen werden daarbij gearresteerd”, zei de democratische wetgever van Missoula in een verklaring. “Ik steunde ze uit solidariteit en dat blijf ik doen.”

De voorzitter van het Huis, Matt Regier, de leider van de meerderheid van het Huis, Sue Vinton, en Pro Tempore-voorzitster Rhonda Knudsen brachten vervolgens een verklaring uit waarin ze de wetshandhaving bedankten en hun toewijding aan “decorum, veiligheid en beveiliging” herbevestigden.

“Huisrepublikeinen veroordelen geweld en zullen altijd opkomen voor burgerlijk debat en respect voor onze regeringsprocessen”, aldus de leiders. “De rellen van vandaag door extreem-linkse agitators ondermijnen ons discours en brengen wetgevers en personeel in gevaar. Hun acties vertegenwoordigden niet de waarden van Montana.

De heer Regier weigerde voor de derde dag om de democratische wetgever te erkennen naar aanleiding van opmerkingen die vorige week werden gemaakt tijdens een debat over wetgeving om te voorkomen dat minderjarige kinderen worden behandeld met medicijnen voor geslachtsverandering en operaties.

De eerste wetgever antwoordde dat “als je een transkind dwingt om door de puberteit te gaan terwijl ze trans zijn, dat neerkomt op marteling.”

“Als u ja stemt op dit wetsvoorstel en ja op deze amendementen, hoop ik dat de volgende keer dat er een bezwering is, wanneer u uw hoofd buigt in gebed, u het bloed aan uw handen zult zien”, zei de Democraat in een commentaar van 18 april in het huis. vloer

De wetgever, die zich identificeert als een vrouw, is de eerste transgenderwetgever die is gekozen in de wetgevende macht van Montana.

Senaatswet 99 werd aangenomen, maar Regier noemde de opmerkingen een schending van het fatsoen en zei dat de wetgever zich moet verontschuldigen voordat hij opnieuw wordt erkend.

De Montana Freedom Caucus riep maandag op tot “onmiddellijke disciplinaire maatregelen tegen de democratische vertegenwoordiger Zooey Zephyr van Missoula”, die volgens hen “een opstand aanmoedigde”.

“De Montana Freedom Caucus veroordeelt de acties van gewelddadige demonstranten op Capitol Hill vandaag”, zei de conservatieve Republikeinse caucus in een verklaring. “De acties van een kleine minderheid hebben de zaken van alle inwoners van Montana verstoord en laten nog steeds zien waarom we fatsoensregels moeten toepassen wanneer we deel uitmaken van een openbaar debat.”

De caucus zei ook dat “vertegenwoordiger Zephyr deze acties aanmoedigde door in het midden van de kamer te gaan staan ​​om een ​​opstand aan te moedigen nadat alle leden het bevel hadden gekregen naar de zijkanten te gaan en de galerij van de kamer te ontruimen. om op een veilige plek te blijven”.

De caucus riep op 18 april op tot censuur op grond van “pogingen om de wetgevende macht van Montana te schande te maken en ongepaste en ongepaste taal te gebruiken tijdens een binnendebat.”

Maar de democratische wetgever weigerde niet alleen zijn excuses aan te bieden, maar verdubbelde zijn opmerkingen en tweette later: “toen ik zei dat er bloed aan hun handen zat, meende ik het.”

De wetgever noemde het “ontmoedigend dat de Montana Freedom Caucus zich zo ver bukte dat ze mij verkeerd herkenden in hun brief, waarmee ze hun minachting toonden voor de waardigheid en menselijkheid van transgenders.”

De Republikeinse regering Greg Gianforte zal naar verwachting senaatswet 99 ondertekenen, waardoor Montana de 17e staat wordt die “genderbevestigende zorg” -verboden voor minderjarigen uitvaardigt.

De gouverneur van North Dakota, Doug Burgum, ondertekende vorige week een wetsvoorstel dat het gebruik van puberteitblokkers, geslachtshormonen en operaties voor minderjarigen verbiedt.[ad_2]