[ad_1]

“Het is een soort samenloop van twee verschillende situaties”, zegt Mark Harkins, senior fellow aan het Institute of Government Affairs van Georgetown University. “Ten eerste hebben vrouwen geen 30-jarige carrière kunnen opbouwen. En meer recentelijk hebben we een toename van het aantal stemmen in de Senaat per jaar gezien.”

Harkins merkt op dat de Senaat tijdens het 117e congres bijna 1.000 hoofdelijke stemmen heeft aangenomen

Murray bracht zijn 10.000ste stem uit op 20 april, tijdens een debat over een wetsvoorstel om de Amerikaanse brandweer opnieuw te autoriseren. Ze stemde voor het amendement van een senator. Chris Van Hollen, D-Md., dat zou de Federal Emergency Management Agency verplicht hebben gesteld om een ​​subsidieprogramma op te zetten voor de bouw en modernisering van brandweerkorpsen.

De mijlpaal werd gevierd door leiders van beide partijen, Majority Leader Charles E. Schumer, DN.Y., en Minority Leader McConnell die lof en felicitaties uitsprak.

Harkins wees ook op het belang van de stemming: “Het is belangrijk dat een vrouw eindelijk 10.000 stemmen heeft behaald, omdat het aangeeft dat zelfs als er geen pariteit is, een oud vrouwelijk lid de mogelijkheid heeft om impact te hebben.”

[ad_2]