[ad_1]

Een Californische man die ervan wordt beschuldigd zich voor te doen als een arts, wordt ervan beschuldigd in de loop der jaren duizenden patiënten te hebben behandeld, onder meer voor kanker, aldus aanklagers.

Stephan Gevorkian, 44, van Studio City, wordt geconfronteerd met vijf aanklachten wegens het uitoefenen van geneeskunde zonder certificering, zei de officier van justitie van Los Angeles, George Gascón, maandag in een stelling.

“Het beoefenen van medicijnen zonder vergunning is niet alleen criminele activiteit in Californië, het kan onherstelbare schade toebrengen aan de gezondheid van nietsvermoedende mensen, sommigen met ernstige ziekten, die denken dat ze onder de hoede zijn van een bevoegde arts”, zei Gascon.

“Gevorkian wordt beschuldigd van het uitoefenen van geneeskunde zonder vergunning op duizenden mensen gedurende meerdere jaren”, aldus de verklaring.

Paden in Los Angeles.
Paden in Los Angeles.Google Maps

Gevorkian bezit en exploiteert Pathways Medical in North Hollywood, aldus aanklagers. Het bedrijf voert bloedonderzoeken uit, adviseert patiënten over behandelingen en biedt behandelingen aan voor aandoeningen zoals kanker en virale infecties, aldus aanklagers.

Op 17 november 2022 werd een undercoveronderzoeker geraadpleegd door Gevorkian. Tijdens dat overleg zou Gevorkian naar verluidt geen abnormale niveaus van een hormoon herkennen die op een ernstige medische aandoening zouden kunnen duiden, aldus aanklagers.

Het State Department of Consumer Affairs, Investigations Division en de District Attorney’s Office Consumer Protection Division onderzoeken de zaak, aldus openbare aanklagers.

Het kantoor van Gevorkian was dinsdag niet onmiddellijk bereikbaar voor commentaar.

Iedereen die denkt dat ze in deze zaak mogelijk het slachtoffer zijn geworden, wordt dringend verzocht de hotline voor consumentenbescherming te bellen op 213-257-2465, aldus de aanklagers.

[ad_2]