[ad_1]

ARLINGTON, Va. – Nikki Haley, de voormalige ambassadeur van de Verenigde Naties die zich kandidaat stelt voor het presidentschap, zei dat de volgende topleider van het land een “nationale consensus” over abortus zal moeten vinden, een onderwerp waar de Republikeinen moeite mee hebben gehad sinds het Hooggerechtshof Roe v . Wade vorig jaar.

In een toespraak van ongeveer 20 minuten dinsdag op het hoofdkantoor van de anti-abortusgroep Susan B. Anthony Pro-Life America, zei Haley dat ze “onbeschaamd” was om tegen abortus te zijn, maar zei dat de kwestie met respect moet worden benaderd in plaats van demoniserend. de andere kant.

“Abortus is een zeer persoonlijk onderwerp voor zowel vrouwen als mannen. Ik begrijp waarom iemands lichaam en het leven van iemand anders niet lichtvaardig moeten worden opgevat en niet gepolitiseerd moeten worden,” zei ze. “De meeste mensen hebben een verhaal dat hen tot hun kijk op abortus heeft gebracht.”

Haley zei dat haar persoonlijke kijk op abortus wordt gevormd door haar man, die geadopteerd is, en de strijd van het paar om kinderen te krijgen. Ze zei dat ze de uitdagingen van zwangerschap begreep en “nooit zou bagatelliseren”. [the] moeilijkheden” van mensen die een ongewenste zwangerschap hebben.

Ze zei dat het moeilijk zou zijn om consensus te vinden over abortus, maar benadrukte een aantal gebieden waarover volgens haar al overeenstemming bestaat, zoals ervoor zorgen dat baby’s die tijdens een mislukte abortus worden geboren, medische zorg krijgen, dat moeders niet gedwongen mogen worden tot abortus en dat meer vrouwen abortus zouden moeten ondergaan. worden gedaan om adoptie te vergemakkelijken.

[ad_2]